Ennakkokuuntelu: Bloodride – Bloodmachine

Bloodride Bloodmachine 2014Helsinkiläinen thrash metallia soittava Bloodride julkaisee järjestyksessään toisen albuminsa nimeltä ”Bloodmachine” maaliskuun 14. päivä Violent Journey Recordsin kautta. Kaaoszine yhteistyössä Violent Journey Recordsin kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella kyseisen albumin ennakkoon kokonaisuudessaan sivustollaan. Lue lisää kuunnellaksesi kyseinen albumi.

Yhtye kommentoi kappaleita seuraavasti:

1. Battered:
Meillähän ei basistia halveksita, joten bassopoika Esa pisti niin sanottua introa kehiin. Siitähän se mylly sitten mukavasti käynnistyy. Pikkasen pirullinen biisi keikoilla pitää hanskassa jos tempo nousee liian korkeaksi, mutta sehän on rässiä että mennään äärirajoilla.

2. Taken Over:
Jonkin verran vaati aikoinaan vääntöä, että saatiin tämä pommi kasaan mutta kyllähän se kannatti, ainakin omasta mielestä. Lopputulos muuttui ihan erilaiseksi mitä alussa uumoiltiin. Itse asiassa sama homma oli monien muidenkin biisien kanssa. Pientä kimppahuutoa kertseissä toivomma keikoilla sitten ihmiset!

3. Horror Has a New Prey:
Pikkasen erilaisempi veto, death metal -edgea enemmän ja sitten piti tunkea vähän jotain itämaistakin skaalaa mukaan. Varsin vänkä soitettava ja livenä tuppaakin tempo nousemaan fiiliksen mukana aika reilusti.

4. Defiled Within:
Tätä aina pidettiin sellaisena helppona ja rentona välipalana keikoille, mutta yllättäen tytöthän tästä tykkäs. Että pyllyt heilumaan vaan! Taustalle kävisi melkein vaikka reggaekomppi. Tai noh…

5. Deadlights:
Alunperin meinasi tulla kunnon supereeppinen pläjäys, mutta sitten tehtiin hyvinkin radikaaleja muutoksia ja ylijäävistä riffeistä ehkä sitten tehdään ihan oma kappale. Tämäkin biisi muuttui tosiaan työstövaiheessa hyvin erilaiseksi, elävät mokomat näköjään ihan omaa elämäänsä. Melodiaa ehkä enemmän kuin yleensä yhteensä tässä riehumisessä.

6. Bloodmachine:
Vanha ralli, meinasi tulla jo edelliselle lätylle, vaan ei oikein tykätty siitä versiosta. Pientä modifiointia ja johan alkoi toimimaan. Beavis & Butthead -tyylinen perusriffi muistuttaa että rässin ei tarvi olla liian teknistä.

7. Massacre My Icons:
Helpon kuuloinen pläjäys sinällään, mutta livenä yhtä helvettiä soittaa, joutuu oikein keskittymään. Osia laitettiin tarkoituksella vaihtumaan tiiviiseen tahtiin ja siinähän sitten yritetään rämpiä perässä. Ite rakastan noita poikain kimppakarjaisuja.

8. Downfall:
Levyn pisin biisi, tunnelmointiakin ehkä jopa, mutta tuskin liikaa. Näin jälkikäteen kuunneltuna tuo mieleen jotenkin vanhaa Edge of Sanitya noissa kertseissä. Rumpali-Petteri halusi vähän niihin rokenrollia ja mikä jottei.

9. Satan’s Luck:
Lisää elämänmyönteisyyttä. Tällaiset hyväntahtoiset hölmöt törmää liian usein hyväksikäyttäviin paskoihin ja siihenhän nämä sanat viittaavat. Musiikillisesti kolmijakoinen junttaus on aina parasta ja perkeles kun osais tehdä sen niin tyylikkäästi kuin Dark Angel.

10. Fight The Fear:
Niin, tähän levyn loppuun kysymys että kannattaako kaikkea pelätä ja välttää. Tämä biisi syntyi muistaakseni helpoiten, käytännössä yksissä harkoissa vähän jamitellen vaikka ei tämä ihan mitään jamma jammaa ole. Tarkkakorvaiset huomannevat kohdat missä eräs pahamaineinen Luttisen poika kävi pistämässä ilmaan lämpöä ja rakkautta. Peace dude!

Ennakkokuuntelu on päättynyt!

Kommentoi julkaisua