Ennakkokuuntelu: Carnalation – Ghosts (EP)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.6.2015

Carnalation Ghosts EP 2015Seinäjokelainen death grindia soittava Carnalation palaa muutaman vuoden mittaiselta tauolta virallisesti kesäkuun 12. päivä, kun yhtyeen uusi ”Ghosts” -niminen EP julkaistaan Inverse Recordsin kautta. Esimakua tulevasta EP:stä saatiinkiin jo ”Against the Burning Sky” kappaleen musiikkivideon muodossa ja nyt Kaaoszine yhteistyössä bändin kanssa haluaa tarjota lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella EP:n kokonaisuudessaan sivustollaan. Voit kuunnella bändin uuden EP:n tästä:

Yhtyeen vokalisti Jonne Soidinaho on avannut EP:n kappaleita Kaaoszinelle seuraavasti:

Drown in Silver
:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tämä biisi valmistui viimeisenä EP:lle. Halusimme säveltää EP:lle räväkän ja nopea tempoisen alun, joka vetelee kuulijaansa turpiin alusta saakka. Biisissä on tarkoituksella kaks puolta: alun nopea mäiske ja lopun eeppinen rymistely. Lyriikka puolella puhutaan ihmissusista sekä ihmisen muodonmuutoksesta.”

Against the Burning Sky:

”EP:n musavideo biisi on myös kaksijakoinen. Tunnelmallinen alku ja loppu, niiden välissä mennään kovaa. Biisin lyriikka puoli tukee myös soitannollista kaksijakoisuutta. Teemana biisissä on Jekyll&Hyde ja se kuinka ihmisillä on aina kaksi puolta.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Prometheus:

”Kertoo siitä kuinka suurimmalla osalla ihmisistä ei ole enää omia mielipiteitä, vaan ”omat” mielipiteet koostuu lähinnä vain iltapäivälehdistön uutisotsikoista. Tämän biisin tarinassa ihminen on rakennettu siis muitten ihmisten mielipiteistä eli kirjoitus puolella lähtökohtana oli tehdä moderni Frankenstein. Kappaleessa pohditaan myös sitä aspektia, jos ihmisillä olisi valta itsellään, olisimmeko todella valmiita siihen. Sävellyspuolella haettiin myös ”paloista koottu” -henkeä. Tunnelma vaihtuu täydestä tykityksestä aina cleaniin lauluun asti. ”

Passengers:

”Nyt puhutaan vampyyreista! Biisissä kerrotaan siitä kuinka ihminen syntyy uudelleen kateudesta ja katkeruudesta elämän janoon. Musiikillisesti ehkä monipuolisinta Carnalationia mitä tähän asti on kuultu. Tämä biisi sai minut arvioimaan että olemmeko enää edes metallibändi. :)”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Death and Rust:

”Tämä biisi on sävelletty pian deathmaskin ilmestymisen jälkeen. Haettiin yksinkertaista ja groovavaa tavaraa tähän. Lopun jumitus summaa hienosti EP:n teemaa. Sanoitus puolella naishaamu vainoaa edelleen kertojaa. Tästä voi kuulija itse löytää yhteiskunta tematiikkaa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy