Ennakkokuuntelu: Cataleptic – ”Strength Within”

Kotimainen death metallia ja doom metallia keskenään yhdistelevä Cataleptic julkaisee joulukuun 14. päivä uuden ”Strength Within” nimeä kantavan albuminsa No Sign Of Life Recordsin kautta. Kaaoszine yhteistyössä No Sign Of Life Recordsin kanssa tarjoaa lukijoilleen mahdollisuuden kuunnella albumin ennakkoon sivustollaan. Lue lisää kuunnelleksesi albumi kokonaisuudessaan.

EP kappale kappaleelta:

01. Will of Mind:
Toimii levyn tunnelman ja teeman asettavana introna. Alkupuolella pyörähtää sample The Prisoner -sarjasta, joka levyn linjaa tukien kertoo oman tien kulkemisesta ja alistumattomuudesta. Sai ideansa alunperin julkaisemattomasta demomateriaalista vuoden 2003 tienoilta. Samin kynästä.

02. Paradigm:
Levyn pisin ja viimeiseksi valmistunut Samin tekemä magnum epos. Syntyi pienen luovan paineen alla, sillä levyn materiaali piti saada kasaan.

Lyriikoista: Oma tie on usein yksinäinen tie. Menneisyyttä on turha haikailla vaan keskittyä tulevaan. Seuraatko itseäsi vai jotain muuta ulkopuolista sanomaa? Jos et koskaan herää, tulet aina olemaan orja. Ja tämä herääminen on omalla vastuullasi.

03. Reckoning:
Juhan ensimmäinen biisi Catalepticille valmistui aika nopeaan Secluded Paths -demon jälkeen. Suoraviivainen ja aggressiivinen, lähes radiomittainen biisi. Biisissä on hieman legendaarista cry-baby wahia ja Tom G Warrior -mallisia ”Ugh” ja ”Hey” huudahduksia.

Lyriikoista: Millainen elämä on onnellisen arvoista? Uskallatko hypätä tuntemattomaan, vai jäätkö omaan kuplaasi jossa et voi satuttaa itseäsi? Tee ja tunne.

04. Determination:
Toinen Juhan tekemä biisi levylle, levyn melodisemmasta päästä. Tunnelmaltaan levyn herkempää osastoa.

Lyriikoista: Menneisyys on menneisyyttä. Keskity siihen mitä teet, äläkä siihen mitä teit. Elämä on julmaa, mutta kuka on viimeinen joka seisoo jaloillaan?

05. Secluded Path:
Samin tekemä biisi, joka on lopettanut jokaisen livesettimme syntymänsä jälkeen v. 2005. Levyn ainoa vanhempi biisi. Vuoden 2006 keikan jälkeen Turun TVO:lla bändi lähti tauolle ja biisin lyriikat katosivat/unohtuivat. Ne kirjoitettiin uusiksi Secluded Paths -demolle, jolta biisi napattiin mukaan täyspitkän lopettajaksi. On lähes 15 minuutin mittansa kera levyn toinen magnum epos.

Lyriikoista: Ihmisen pitää olla valmis menettämään että voi saavuttaa jotain. Kappale kertoo oman elämänfilosofian löytämisestä, ja edellisen heikomman itsen kuolemasta. Minä löysin omani.

Ennakkokuuntelu on päättynyt!