Ennakkokuuntelu: Crib45 – ”Into The Abyss”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.1.2014

Crib45 Into The Abyss 2014Helsinkiläinen post-metallia soittava Crib45 julkaisee uuden ”Marching Through The Borderlines” nimeä kantavan albuminsa huhtikuun 4. päivä. Yhtye on nyt julkaissut albumilta ensimmäisen singlen nimeltä ”Into The Abyss”. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen mahdollisuuden kuunnella kyseisen kappaleen ennakkoon sivustollaan. Lue lisää kuunnellaksesi kyseinen kappale.

Yhtye on kommentoinut tulevaa albumiaan seuraavasti:

”Albumi kertoo maailman vajoamisesta ihmisyyden pimeään aikaan. Tilaan jossa myötätunto on heikkoutta ja sääli sairautta. Levyn keskeinen teema on epätoivo sekä uskon menettäminen siihen, että ihminen oppisi virheistään sekä kuinka ihmiskunta sen sijaan että etsisi tietä pelastumiseen, pakonomaisesti ajautuu polulle kohti tuhoutumistaan. Levyn maailma on synkkä, koska sitä ympäröivässä maailmassa ei ollut mitään muuta mahdollista lopputulosta.

Levy esittelee uudistuneen Crib45:n, missä uusi kokoonpano on vahvempi kuin koskaan. Levyllä yhtye on ottanut suuren harppauksen musiikillisesti kokeellisempaan suuntaan. Musiikki perustuu perinteisen säkeistö-kertosäkeistö muotin sijasta lineaariseen rakenteeseen, jossa toistuvien osien sijasta kappaleet kulkevat lähes poikkeuksetta aina eteenpäin. Uusitun kokoonpanon myötä levy esittelee myös uudistuneen retro-futuristisen äänimaiseman, jossa nousevat esille 80-lukumaiset John Carpenterille hattua nostavat analogikoskettimet, paikoitellen elektroniset rytmit sekä rumpuvallin, joka on noussut vastaamaan jo aiemmin tuttua kolmen kitaran vallia, tehden äänimaailmasta kokonaisemman ja tasapainoisemman.”

Yhtye viettää albumin levynjulkaisukeikkaa Tavastialla Kypckin kanssa 3.4!