Ennakkokuuntelu: Gian – All Life Erased

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.2.2015

Gian All Life Erased 2015Äänekoskelta tuleva metalli -yhtye Gian julkaisee uuden albuminsa nimeltä ”All Life Erased” helmikuun 20. päivä Inverse Recordsin kautta. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa haluaa nyt tarjota lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella yhtyeen tuoreen albumin kokonaisuudessaan ennakkoon sivustollaan. Voit kuunnella albumin sekä lukea yhtyeen selitykset albumin kappaleista tästä:

Yhtye on kuvaillut albumin kappaleita seuraavasti:

1. TRAUMA
Avausbiisi iskee pöytään oikeastaan kaikki ne musiikilliset elementit, joista levyssä on kyse. Sanoituspuolella kertojana on jonkun tulevaisuuden sodan veteraani, jota post-traumaattinen stressihäiriö nakertaa.

2. BLOODSTORM
Jos tällä bändillä olisi omassa universumissaan jokin klassikkostatusta nauttiva kappale, niin se olisi varmaankin tämä. Alunperin kakkosdemon biisejä, sanoituksissa käydään jotain kosmista sotaa, josta kyseinen verimyrsky aiheutuu.

3. ALL LIFE ERASED
Tärinää ja muuta hulluttelua. Armageddon tulee taas, antakaamme uhri Perkeleelle!

4. ZOMBIECHRIST
Jos ei Jessen ylösnousemuskertomuksesta väkisinkin tule mieleen epäkuolleet ja pimeyden voimat niin mikäs sitten? Biisi vyöryy eteenpäin kuin huora suossa ja sisältää yhtyeelle harvinaisen soolospotin.

5. SELF-IMMOLATION PARTY
Varmaan ainoa oikeasti keskitempoinen biisi bändin repertuaarissa. Välillä junttaillaan kuin Ron Jeremy ja välillä rokataan. Sanoituksissa elätellään hurmaavaa joukkopolttoitsemurhaa.

6. BURN
Kylmä sota ja ydinaseiden pelko takaisin! Avausbiisistäkin tuttu kertoja tuumaa, että tuhosin ihan vain koska pystyin. Musiikillisesti biisi yrittää olla hitti, mutta C-osa viimeistään torppaa sen suunnitelman.

7. A PERFECT SHOT
Sodan ja irstaan seksin lisäksi se kolmas Gianin suosima aihe: itsensä lahtaaminen. Täydellinenhän sen laukauksen tarttis olla, ettei jää vihannekseksi. Tai henkiin ylipäätään. Soittaessa jännetupit paukkuu.

8. PAIN AND PLEASURE
Hetken laulu, punk on läsnä. Sanoituksissa nussitaan ja pannaan.

9. AGGRESSION UNLEASHED
Vitutusbiisi, kuten nimestä voi päätellä. Jokaisenhan joskus tekee mieli vetää berserkkimoodi päälle ja syöksyä erinäisten astaloiden kanssa väkijoukkoon, vai mitä?

10. NO ABSOLUTION
Jatketta Trauman ja Burnin kertomukselle. Sotaherra ymmärtää ja toteaa, että sähkötuoli tahi hirttosilmukka on ihan oikea kohtalo. Lienee repertuaarin melodisin kappale

11. CAPITAL PUNISHMENT
Jos jossain on se raja kuinka jenkkipopiksi tämä bändi kehtaa venyä niin tässä lie ollaan ihan siinä huulilla. Sanoitukset ruotii sitä normaalia maailmantuskaa kun rahan arvo on suurempi kuin ihmisen.