Ennakkokuuntelu: Snipe Drive – Headfirst

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.3.2014

Snipe Drive Head First 2014Tuusulainen vaihtoehtoista rockia soittava Snipe Drive julkaisee järjestyksessään kolmannen albuminsa nimeltä ”Headfirst” huhtikuun 4. päivä Piss Poor Companyn kautta. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa haluaa nyt tarjota lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella kyseisen albumin ennakkoon kokonaisuudessaan sivustollaan. Lue lisää kuunnellaksesi kyseinen albumi.

Yhtye on kommentoinut albumin kappaleita seuraavasti:

1. ”Red Lion”:
Äänitettiin kappale jo kerran aikaisemmin E-studiolla ja siellä tuli viimeisenä mausteena syntikkaleadi. Meikäläisestä tuntuu, että edelleen osa bändistä vieroksuu sitä. Omasta mielestä se oli hemmetin hyvä idea ja toi biisin tarvittavan perverssin Europe-lisän. Kannattaa kiinnittää huomio biisin aloitukseen. Alussa on vuonna 2001 äänitetyn demon ensimmäisen biisin alku. Siinä rämähtää studion ovi kiinni ja kitara pöräyttää kerran testataakseen toimiiko se.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

2. ”Moonraker”:
Biisi groovaa aika mukavasti! Tässä on enemmän huutamista kuin millään muulla Snipe Driven biisillä aikaisemmin. Ilari K sai myös mukavasti jatkettua Europe pervoilua biisin c-osiossa.

3. ”Superior”:
Snipe Drive lipsautti stoner riffiä! Alunperin tämä pääriffi oli lähempänä Iron Maidenia, mutta studiossa se kallistettiin kivekkäämpään suuntaan. Ystävämme Ville tuli lainamaan stoner tietämystään ja soitti kappaleen munakkaan soolon. Kiitti Ville!

4. ”Pixie Dust”:
Tämä kappale soitettiin pääasiassa livenä sisään. Tosiaan Jan luonnehti biisiä varsin mallikaasti. Lue haastattelu, niin tiedät mistä puhun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

5. ”Eventide”:
Myös tämä soitettiin pääosin livenä ja Eventide saa aina hyvälle mielelle! Se on sinäänsä jännää, koska biisistä saa myös haikean olon. Viisu on hatunnosto 90-luvun pumpuille. Styge sai uuden curemaisen ulottuvuuden Ilarin syntikasta. Illu on miäs!

6. ”One Creepy Night”:
Tässäkin biisissä vaihtui säkeistön riffi studiossa. Se tuli vähän kuin sattumalta ja istui laulun kanssa oikein mallikkaasti. C-osassa on hauska yksityiskohta, joka kannattaa kuunnella tarkkaan. Vinkkinä annan, että se on apina pehmolelu jota kutitetaan.

7. ”Circulation Of Blood”:
Ripaus punkkia pitää mielen virkeänä! Biisi syntyi siitä ajatuksesta.

8. ”Wait The Waitress”:
Säkeistö on tullut jo ekan levyn aikoihin. En vain ollut saanut siihen sopivaa kertosäettä. Biisi päätyi lopuksi levylle seitsemän vuoden väännön jälkeen. Oli aika hyvä fiilis, kun sain sopivan kertosäkeen puserrettua!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

9. ”Feeling Lite”:
Tämä säkeistö on vielä vanhempi kuin Wait The Waitressin säkeistö. Arvelisin että puhutaan kymmenestä vuodesta. Ehkä siitä syystä ainakin itselleni tulee mieleen vanha Incubus ja Deftones säkeistöstä. Kappaleessa oli sama ongelma kuin edellisessäkin, eli oikea kertsi puuttui.

10. ”Mask Off”:
Ensimmäinen Snipe Driven täyspitkän biisi, johon kirjoitin lyriikat! Pidän kappaleesta, koska siinä on tietynlaista synkkyyttä mutta myös pilkettä silmäkulmassa. Taisin myös luikauttaa c-osaan korkeimmat nuotit, joita olen koskaan kiekunut.

Ennakkokuuntelu on päättynyt!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy