Ennakkokuuntelu: Solothus – Summoned from the Void

Solothus Summoned From The VoidTurkulainen melodista doom metallia soittava Solothus julkaisee uuden ”Summoned From The Void” nimeä kantavan albuminsa 2. päivä heinäkuuta Memento Mori Recordsin kautta. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella kyseisen albumin kokonaisuudessaan sivustollaan. Lue lisää kuunnellaksesi albumi sekä lukeaksesi yhtyeen kommentit albumin kappaleisiin liittyen.

Yhtyeen vokalisti Kari Kankaanpää sekä kitaristi Veli-Matti Karjalainen kommentoivat albumin kappaleita seuraavasti:

1. ”Frostbane Overture”:
Kun Hordes of the North oli sävelletty niin tuntui, että se biisi itsessään tarvitsisi mahtipontisen intron ja sitten lukulomalla se intro tulikin sävellettyä. Hyvä tapa saada levy käyntiin. Kuunnellessa tietää, että jotain pahaa on tulossa!

2. ”Hordes of the North”:
Ensimmäinen levylle valmistunut biisi. Tarina tietynlaisesta vastakkain asettelusta. Esittelee bändin monimuotoisuutta, on murskaavaa hitautta ja groovaavampaa menoa. Biisi muuttunut jonkin verran uuden kokoonpanon myötä. Lyriikat eivät kerro Game of Thronesista!

3. ”Plaguewing”:
Biisi alkaa hitaalla murjovalla riffittelyllä ja kasvaa loppua kohden keskitempoisemmaksi tappamiseksi. Hieman samankaltainen tarina kuin aikasemmassa biisissä, mutta hieman erilaisilla sävyillä ja teemoilla. Salaliittojen ja erinäisten rituaalien innoittama kappale.

4. ”Magus of Doom”:
Vanhin kappale. Piti alunperin ilmestyä Catalepticin ja Solothuksen yhteiselle splitille, mutta lafka, jonka piti julkaista, ei pitänyt lupauksiaan. Alkaa eeppisellä kitarasoololla. Esittelee parhaiten vanhempaa Solothus-kamaa. Loppua kohden tulee lauluissa jopa mustempaa rääkymistä. ”Hitti”biisi.

5. ”Summoned from the Void”:
Levyn nimikkokappale. Ensimmäinen biisi, joka valmistui uudella kokoonpanolla. Henkilökohtainen suosikkimme, vaikka biisissä ei sooloja olekkaan. Biisi kertoo kaiken pahuuden pääsemisestä valloilleen maailmaan. Kaikki tulevat kuolemaan.

6. ”Upon Shattered Lands”:
Kappale alkaa pahaenteisellä fiilistelyllä ja repeää Coffins-maiseen riffittelyyn. Loppussa liikutaan kuitenkin jo funeral doom-maisissa sfääreissä. Päättää levyn hitaisiin, raskaisiin ja lohduttomiin tunnelmiin.

[mp3player width=380 height=344 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=solothus.xml]

Kommentoi julkaisua