Ennakkokuuntelu: StoneSoul – ”Misery” EP

StoneSoul 2015Sielukasta mutta kivenkovaa rokkia soittava riihimäkeläinen StoneSoul julkaisee ensimmäisen virallisen julkaisunsa, joka kantaa nimeä ”Misery” helmikuun 14. päivä. StoneSoulin musiikissa iloisesti päitään yhteen lyövät niin metal, hard rock kuin punk ja yhtyeen eräänä agendana onkin tuoda sekä tunne että vaara takaisin nykypäivänä niin melko kliinisten äänitteiden ja tuotteistettujen bändien sekaan. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa haluaa nyt tarjota lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella yhtyeen ensimmäisen EP:n kokonaisuudessaan sivustollaan. Voit kuunnella EP:n tästä:

Yhtyeen vokalisti D/C on kommentoinut EP:tä ja sen kappaleita seuraavasti:

Lähtökohtina meillä oli kunnianhimoinen tavoite tehdä ”teema EP” Misery-nimisestä aivan tavallisesta radanvarsikaupungista Suomessa. Vaikka rokkia ja politiikkaa ei lähtökohtaisesti pitäisi sotkea keskenään ikinä, niin kyllä tämä jonkin sortin sosiaalipoliittinen kannanotto yhteiskuntaamme kohtaan taitaa perkele vie olla. Jos biisijärjestystä ajattelee elokuvamaisin keinoin, niin voidaan kuvitella ns. zoom out: ihmisten kodeista kaduille ja jonnekin kaiken yläpuolelle.

SUBURBAN INFERNO
Sanoituksiin innoittivat kaikenlaiset surulliset tarinat, jollaisia koetan nykyään vähän jopa vältellä. Pienten tyttöjen isänä pahoitan mieleni kaikesta paskasta ajoittain niin pahoin, että en nykyään juuri otsikkoja pidemmälle lue lasten surmaamisista, nuorten itsemurhista jne. Omat synkät hetkeni elämässäni ovat myös jonkinlaisessa pienessä roolissa tässäkin biisissä. Suomalainen tapa haudata vaikeat ja häpeälliset asiat hiljaisuudessa on pysäyttävää.

I BEAR WHAT IS MINE
Tässä biisissä on ehkä eniten tosielämän hahmoja nykyisen kotikaupunkini kaduilta ja räkälöistä, joissa työskentelin vuosien ajan. Alkoholisoitunut syrjäytynyt veteraani ja kusipäinen pikku nakkivaras, joka pullistelee omissa piireissään ja sotkee sitten housunsa kun oikeat isot pojat puuttuvat peliin. Tai raskaana oleva yh-äiti, jota polkee vuoronperään kokonainen nilkkikööri tytön eläessä kuvitelmassaan että kaikki on kuitenkin ok.

SPARROWS AND LIONS
Tämän melkoisen vanhan biisin kohdalla huomasin jo ammoin, että minusta maailmaa syleilevästä humanistista onkin kuoriutunut misantrooppi. Elän oman elämäni niin hyvin kuin osaan ja te, jotka tunnutte epäonnistuvan melkein sen ilosta ja marisette koko ajan kun kaikki on päin helvettiä jatkakaa polullanne, minua ei kiinnosta! Polkunne on lyhyempi kuin minun tai ainakin luulen niin.

Kommentoi julkaisua