Ennakkokuuntelu: Uprising 2 kokoelma

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.8.2014

Uprising 2 kokoelmaUprising 2 tuo yhteen 19 artistia kahdeksasta maasta kansainvälisenä yhteistyönä. DIY (Do It Yourself) on tuttu tapa tehdä asioita, etenkin punkin ja hardcoren piireissä. Nykyisten halvempien musiikin tuotantotapojen ja helpompien levityskanavien ansiosta DIY:stä on tullut yleinen tapa levittää musiikkia. Kuitenkaan singlen, EP:n tai albumin julkaisu ei takaa minkään tapahtuvan. Uprising 2:n avulla halusimme tuoda DIY-ajatuksen yhteisölliseksi teemaksi.

Keräsimme 19 bändiä ympäri Eurooppaa yhteen tukemaan toistensa promootiota ja viemään musiikki niiden luo, jotka sitä arvostavat. Musiikillinen hajonta on laaja, punkista ja hardcoresta aina progressiiviseen death ja doom -metalliin. Maantieteellinen alue on laaja ja mukana on artisteja Suomesta, Venäjältä, Eestistä, Ruotsista, Tsekeistä, Saksasta, Puolasta ja Yhdistyneistä Kuningaskunnista.

Kokoelmaa suunniteltaessa oli tärkeää saada mukaan bändejä, jotka täyttävät kaksi kriteeriä: 1) ovat aikaansaavia ja 2) tekevät loistavaa musiikkia. Kokoelmalle valikoituneet 19 artistia täyttävät kevyesti nämä vaatimukset ja toivommekin tämän projektin avaavan uusia ovia kaikille osallistujille.

Levystä tehtiin 1300 kopiota, jotka Elitbolaget, Levykauppa Äx, Longplay Music ja bändit itse levittävät. Digitaaliset versiot löytyvät osoitteista soundcloud.com/elitbolaget, youtube.com/elitbolaget ja torrentina elitbolaget.com:ista julkaisupäivän 1.9 jälkeen.

Voit kuunnella kokoelman kokonaisuudessaan tästä:

Kokoelmalla esiintyvät seuraavat yhtyeet:
Bob Malmström (FI)
Cantilena (EE)
Psilocybe Larvae (RU)
Terveet Kädet (FI)
Trident (FI)
Driller (PL)
Coprolith (FI)
Khroma (FI)
Bludger (UK)
Superflesh (FI/DE)
Dysangelium (CZ)
Demonic Death Judge (FI)
Antagonist Zero (FI)
Tvärnitad (SE)
Koljosen Tiekiista (FI)
Unborn Generation (FI)
Cannibal Accident (FI)
Ashes of Maybelle (UK)
Kaos, Kris & Helvete (SE)

Luetuimmat

Uusimmat