Ensiferum SaariHelvetti 2020 / OutoKuva

Ensiferum kiertää Suomea joulukuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.10.2021
Ensiferum SaariHelvetti 2020 / OutoKuva

Kotimaisen folkmetallin ykkösnimi Ensiferum käynnistää maatamme halkovan minikiertueen loppuvuodesta. Genrensä ehdottomiin kärkinimiin myös kansainvälisesti lukeutuva kokoonpano aloittaa keikkaputkensa perjantaina 3. joulukuuta Jyväskylästä 3-4. joulukuuta toteutuvassa John Smith Rock Frozen -tapahtumassa. Perjantaina 10. joulukuuta yhtye nähdään Lahden Finlandia-klubilla, josta matka jatkuu heti seuraavana iltana Kuopion Sawohouse Underground -klubille. Ennen vuodenvaihdetta vuorossa on vielä Tampereen Tullikamarin Klubi ja Helsingin Tavastia. Maaliskuussa Ensiferum nähdään Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Keikkojen liput ovat myynnissä kunkin keikkapaikan omissa lipunmyyntikanavissa.

Valoa tunnelin päässä! Vihdoinkin! Ja vastoin sananlaskua, se ei ole juna vaan ukkosen jumalan vasaran kipinät jotka lentelevät kun hän takoo meille kieliä tuleville Suomen keikoille! No joo, jätetäänpä runous ja kielikuvat, mutta mikään ei vähennä innostuksemme määrää tulevien keikkojen suhteen! Luvassa uutta ja vanhaa ja kaikkea siltä väliltä!”, malttamattomana keikkoja odottavan yhtyeen basisti Sami Hinkka lupaa.

Ensiferumin uusin albumi ”Thalassic” ilmestyi loppukesällä 2020 nousten suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Saksan virallisella listalla albumi kohosi peräti sijalle kolme. Suomen keikkojen lisäksi Ensiferum nähdään talven aikana ulkomailla eri festivaaleilla ja kattavammin bändi kiertää Euroopassa keväällä Dark Tranquilityn kanssa.

Ensiferumin seuraavat Suomen keikat:

03.12.2021 Jyväskylä, John Smith Rock Frozen
10.12.2021 Lahti, Finlandia-klubi *)
11.12.2021 Kuopio, Sawohouse Underground
16.12.2021 Tampere, Tullikamarin Klubi *)
18.12.2021 Helsinki, Tavastia
04.03.2022 Seinäjoki, Rytmikorjaamo *)

*) + support: Metal De Facto

www.ensiferum.com
www.facebook.com/Ensiferum
www.fullsteam.fi