Ensimmäisen ja toisen aallon black metal -liitto – arviossa Rienaus / Wakboth -split

Kaksi kotimaista black metal -yhtyettä löivät hynttyyt yhteen splitin muodossa. Rienauksen ja Wakbothin yhteislevytys pitää sisällään ensiksi mainitun yhtyeen osalta perinteistä sekä tyylipuhdasta toisen aallon black metalia Wakbothin materiaalin ollessa lähempänä ensimmäisen aallon rymistelyä.

on bändikaksikon nuorempi veljes, joka luottaa toisen aallon black metalissaan aggressiivisiin ja jopa aavistuksen mielenkiintoisiinkin vokaaleihin. Kaksi biisiä kolmesta runnotaankin sopivasti suomeksi. Rienauksen puoli pitää sisällään sinällään kovaa materiaalia, vaikka sitä vaivaakin lievä oman ja persoonallisen otteen puute.

Jo 1990-luvulla perustettu luottaa omalla puolellaan törkyiseen ja thrash metalin katkuiseen rymistelyyn, jossa on vahva treenikämpän haju. Biisit lätkitään menemään sen kummempia ihmettelemättä, ja levytystä leimaakin vahva tekemisen meininki. Mukaan on eksynyt myös yksi Terveet Kädet -cover.

Rienauksen ja Wakbothin split ei ole millään mittapuulla tarkasteltuna merkittävä julkaisu, mutta se toimii tahollaan ihan mukiinmenevästi kuten toivoa sopiikin. Rienauksen puoli toimii allekirjoittaneelle paremmin, mutta tyyliltään täysin erilainen ei ole sekään huono.

7-/10

Kappalelista:

1. Rienaus – Uuden ajan
2. Rienaus – Fall of the Nazarene
3. Rienaus – Pimeässä
4. Wakboth – Circle of Death
5. Wakboth – Summon the Lords
6. Wakboth – Monument
7. Wakboth – Jeesus Perkele

Rienaus Facebookissa

Wakboth Facebookissa

Kommentoi julkaisua