Ensio – Nuorta Verta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.2.2015

Ensio Nuorta Verta 2014Rovaniemeläinen Ensio esittelee itsensä alternative rock-yhtyeenä, joka soittaa räyhäävää rokkia hienoisilla pop punk, grunge, indie sekä progevivahteilla. Bändi esittää kuusi kappalettansa suomen kielellä, aiheiden pyöriessä ihmissuhteissa ja itsensä tutkiskelussa.

Heti alussa olen tyrmätä laulajan pelkästään ensimmäisen biisin, ”Mustaa Ja Valkoista”, ”Jeejee”-huutojen perusteella, koska niistä tulee lähinnä mieleen lähiöpubin karaokeillassa kuuluva humalaisen äijän örinä, jota hän laulamiseksi kutsuu. Mutta kun kyseiset huudot pystyy sivuuttamaan, niin laulu on ihan mukiinmenevää. Toki toivoisi hivenen enemmän potkua äänenkäyttöön. Bändin soittoon voi olla tyytyväinen, kuten myös siihen, että jokainen instrumentti kuuluu eikä jää toistensa alle. Itse kappaleet ovat ihan hyviä, mutta yhdestäkään ei löydy sitä tajunnanräjäyttävää riffiä tai melodiaa. Pois lukien julkaisun päättävä, ”Kaikki Ovet Ovat Avoinna”, jonka kertosäkeestä on muodostunut korvamato. Muutenkin kappale nousee esiin muista positiivisella tavalla.

Ension musiikki ei ole sitä kaikkein omaperäisintä, mutta hyvät suuntaviivat on pystytetty. Jatkossa toivoisi, että äijät saisivat luotua enemmän riffejä ja melodioita, jotka jäisivät mieleen tai jopa olisivat tajunnanräjäyttäjiä. Tällä hetkellä kappaleet ovat sen luontoisia, että niitä on ihan kiva soittaa taustalla. Epäilen, että jos soittaisin tätä taustalla muiden ihmisten seurassa, niin eivät he ärsyyntyisi, mutta eipä myöskään tulisi innoissaan kysymään mikä bändi on kyseessä.

6/10

Kappalelista:

01. Mustaa Ja Valkoista
02. Kunnes Olen Kuollut
03. Pysy Aitona
04. Tomua
05. Puhtaat Kädet
06. Kaikki Ovet Ovat Avoinna

https://www.facebook.com/ensiobandi

Kirjoittanut: Olli Norolahti

Luetuimmat

Uusimmat