Ensio – Sekaisin/Muutosta Ilmassa

Kirjoittanut Janne Partanen - 27.9.2015

EnsioAlternative rock, new progressive rock ja grunge. Siinä ovat genret, joita rovaniemeläinen Ensio kutsuu omakseen. Kun tähän soppaan heitetään vielä poppia ja punkkia, on kasassa paketti, joka lähinnä pelottaa arvostelijaa. No, eipä nyt muu auta kuin laittaa nuorten miesten uusin julkaisu ”Sekaisin/Muutosta ilmassa” soimaan.

Eihän tämä nyt niin karmeaa ollutkaan. Jätkät soittavat hyvin, soundit ovat iskevät, eikä laulajakaan ole heikoimmasta päästä. Ension soitossa on sellaista samaa mukavaa nykypäivän suomirock-vivahdetta kuin Tiisussa, joskin Ensio vetää progressiivisuudessaan ihan eri kosmoksessa. Ension musiikki voisi toimia pirun hyvin hämyisessä kantakuppilassa, jossa pienessä humalassa voisi päästä samoille linjoille bändin kanssa. Eiväthän nämä mitään radiohittejä ole, ja tuskin jätkät sitä haluavatkaan. Pahoin kumminkin pelkään, että muutaman vuoden päästä voin kuulla ”vesitetyn” version bändistä soivan jossain radiokanavalla. Tuolloin mietin ”Muutosta Ilmassa” -biisiä, joka on lopun äkäisen rykäisen kannattelema sangen mukava teos.

Loppuun ulkomusiikillisia ajatelmia. Jos arvostelija saa bändiltä vain promokuvan ja kaksi numeroimatonta biisiä, joiden nimissä on mukana vielä ilmeisesti miksausversion numero (3), niin ehkä silloin kappaleet on laitettu pikkuisen hätäisesti arvosteltavaksi. Elämä olisi joskus helpompaa, jos julkaisussa olisi mukana biisijärjestys, julkaisun nimi tai edes jotain lisäinfoa siitä, mitä kuuntelet. Joten en nyt tiedä, ovatko kappaleet oikeassa järjestyksessä, enkä myöskään tiedä, mikä julkaisun oikea nimi on, mutta arvostelun tein silti. Pelkästään musiikillisia asioita arvostellessa voi arvosanaan heittää 2 pistettä lisää. Vähän tarkkuutta pojat ja vähemmän kofeiinia ja nikotiinia.

4/10

01. Sekaisin
02. Muutosta Ilmassa

Bändin Facebook-sivut

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat