Ensivaikutelma ei vakuuta – arvostelussa saksalaisen Neck Cemetaryn debyyttijulkaisu ”Born In a Coffin”

Saksalainen luokittuu uusiin bändeihin, jotka lähtevät etsimään onnea ja saavutusta metallimusiikin maailmasta. Vain parin vuoden ikäinen yhtye luottaa perinteiseen heavy metalin voimaan. Vuoden takaisen demon ”Death by Banging” ja sinkkujulkaisun ”The Night False Metal Dies” jälkeen seuraavana tähtäimessä oli debyytin teko, ja ”Born In a Coffin” -nimen saaneen esikoisjulkaisun synty kävi toteen yhtyeen saatua levytyssopimuksen -lafkan kanssa.

Kahdeksan kappaleen ja vajaan neljänkymmenen minuutin mittainen levytys ei ansaitse suuria hurraamisia. No, ehkä on hyvä ensiksi tuoda hyvät puolet esiin. Albumi on tuotannollisesti asiallinen, ja satunnaiset riffisovitukset eivät ole hullumpia suorituksia. Muun muassa kappaleista ”Banging In The Grave” ja ”The Creed” löytyy kipinää ja itua, vaikkei näissä olla lähdetty pyörää keksimään uudestaan. Pakka tai tässä tapauksessa pakat kaatuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun bändin solisti antaa äänensä kuulua. Monien kappaleiden kertosäkeet eivät säväytä tippaakaan, vaikka vokalisti pistää itsestään kaikkensa peliin. Kaikki tuntuvat vain keskinkertaisilta suorituksilta.

Levyn karmivimman kappaleen tittelin saa todella löyhkäävä ja väsynyt nelosraita ”The Fall of a Realm”. Pitkältä tuntuva soitto jättää vain laimean maun ja saa ajattelemaan, ettei tämä koko albumi tule tästä paranemaan mihinkään suuntaan. Aikaisemmin mainitussa ”Banging In The Grave” -kappaleessa on alustavasti ihan jees meno, mutta kertosäe on melko mielikuvitukseton. Päätöskappale ”Sisters of Battle” koettaa viimeisillä voimilla pistää pökköä pesään, mutta tässä vaiheessa on vain hyvä todeta, ettei albumi ole kummoinen teos.

”Born In a Coffin” luokittuu unohdettujen julkaisujen joukkoon. Albumi on vaisu ja lattea, ja siitä on vaikea keksiä mitään erityisen mainitsemisen arvoista. Jos Neck Cemetary meinaa jatkossa tehdä uuden kokopitkän, joutuvat he tämän esikoisjulkaisun jälkeen tekemään paljon töitä sen eteen, että seuraava levy kuulostaa paremmalta.

5½/10

Kappalelista:

1. L.F.I.R.S.
2. King of the Dead
3. Castle of Fear
4. The Fall of a Realm
5. Banging in the Grave
6. Feed the Night
7. The Creed
8. Sisters of Battle

Neck Cemetary Facebookissa

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua