Enslaved julkaisi musiikkivideon ”Ruun II – The Epitaph” -kappaleelle – uusi EP nyt ulkona

Kirjoittanut Teemu Esko - 4.10.2021
Enslaved

Norjalainen progressiivista black metalia soittava Enslaved on julkaissut musiikkivideon ”Ruun II – The Epitaph” -nimiselle kappaleelle. Kappale on peräisin ”Caravans To The Outer Worlds” -EP:ltä, joka ilmestyi 1.10. Nuclear Blast Recordsin kautta. Perustajajäsenet Grutle Kjellson ja Ivar Bjørnson ovat kommentoineet uutta EP:tä seuraavasti:

Grutle Kjellson:

”EP:n julkaisi on valtava etuoikeus. On jollain tavalla huojentavaa poiketa kokonaisten albumien julkaisusta ja sukeltaa niiden välissä olevaan hämäryyteen. Musiikin historiaan mahtuu lukuisia mainioita ja kokeellisia EP:itä; ’Magical Mystery Tour’, ’Garage Days Revisited’, ’Deathcrush’, ’The Golden Years’…mainitakseni vain muutaman. Toivomme, että ’Caravans To The Outer Worlds’, kolmas EP:mme 30 vuoden aikana, voi kiehtoa ja inspiroida kuulijoita.”

Ivar Bjørnson:

”Tämä EP ilmaisee Enslavedin tämänhetkistä elinvoimaista tilaa – ’Utgardin’ ja seuraavan albumin välimaaston tutkiminen johti luonnollisesti ideaamme julkaista EP. Ivarin idea lisätä lyhyitä välisoittoja kahden pääkappaleen väliin antoi tälle julkaisulle entistä enemmän energiaa ja syvyyttä. Tämä EP suuntaa katseensa sekä varhaiseen tuotantoomme että eteenpäin kohti tuntematonta paikkaa, jonne olemme ilmeisesti kulkemassa.”

Tuore musiikkivideo jatkaa EP:n nimikkokappaleen tarinaa. Voit katsoa tästä kummankin kappaleen videot:

 

Voit kuunnella koko ”Caravans To The Outer Worlds” -EP:n tästä:

Caravans To The Outer Worlds by Enslaved