Entinen AC/DC -basisti Mark Evans muistelee röyhkeää bändistä potkimistaan

AC/DC vuonna 1977 – Malcolm Young, Bon Scott, Angus Young, ja Phil Rudd

Vuosina 1975-1977 AC/DC:n basistina toiminut Mark Evans kertoi Dean Delrayn juontamassa Let There Be Talk -podcastissa kokevansa tämän korvanneen Cliff Williamsin olevan ”se ainoa oikea” AC/DC:n basisti. ”T.N.T.”, ”High Voltage,” ”Dirty Deeds Done Dirt Cheap” ja ”Let There Be Rock” -albumeilla esiintynyt Evans soittaa nykyään australialaisen rock-yhtye Rose Tattoon riveissä.

Evans kertoi yhtyeen miehistön olevan marraskuussa julkaistun ”Power Up” -albumin myötä paras, mitä olosuhteisiin nähden on mahdollista odottaa:

”Kun sain kenkää bändistä, kävi nopeasti selväksi etten ollut oikea jätkä siihen bändiin. Tosin, vielä nopeammin kävi selväksi että oli. Se on yksi niistä asioista, joihin olen todella tyytyväinen.”

”Yksi juttu, minkä olen sanonut aiemminkin – minun mielestäni bändin miehistö on tällä hetkellä juuri sellainen kun sen kuuluu olla. Täydellisessä maailmassa Malcolm olisi kitaran varressa, mutta Stevie on luonnollisesti Malcolmin ainoa tuuraaja. Juuri niin sen kuuluu olla, luonnollisesti.”

Evansin mukaan ongelmat saada AC/DC:n ”Dirty Deeds Done Dirt Cheap” -albumi julkaistua Yhdysvalloissa riitaisan, keskeytymiseen päättyneen Black Sabbath -kiertueen ohella kiristivät välejä yhtyeen sisällä siihen malliin, että tilanne johti lopulta basistin erottamiseen yhtyeestä:

”Rundasimme Euroopassa Black Sabbathin kanssa – meidän piti päättää kiertue Helsinkiin, ja siitä olisimme suunnanneet Yhdysvaltoihin. Mutta alkuvuodesta 1977 levy-yhtiömme pudotti meidät pois! Joten meillä ei ollut diiliä Amerikassa. Se horjutti bändin tasapainoa, ja Sabbath-kiertueella tapahtui parikin asiaa.”

”Kränäsin Anguksen kanssa. En muista mistä, mutta jos olisin ollut vähän vähemmän kännissä, olisin varmasti käsitellyt tilanteen paremmin. Mutta Malcolm päätyi todella paskoihin väleihin Geezer Butlerin kanssa. En tiedä miten se tapahtui, enkä ollut paikalla, mutta jossain vaiheessa Malcolm tyrmäsi Geezerin.”

”En tiedä miksi, mutta hän todella löi Geezeriltä tajun kankaalle. Tarina kertoo, että jollain oli veitsi, tai asekin. Seuraavana päivänä Malcolm kävi Sabbathin hotellilla neuvottelemassa, ja kun hän tuli ulos, olimme ulkona kiertueelta. Siitä seurasi paljon hampaiden yhteen pureskelua.”

21 vuotta vuonna 1977 täyttänyt Evans kertoi saaneensa kuulla olevansa ulkona AC/DC:stä kesken syntymäpäiväjuhliensa:

”Olimme Lontoossa ja jätkät järjestivät minulle mahtavat juhlat saksalaisen olutkauppiaan tuvassa Edgware Roadilla – oikeat monsteribileet! Kesken juhlien erään nimettömäksi jäävän, bändin läheisen henkilön veli tuli kysymään minulta; ’Siistit bileet, mutta miksi lähdet bändistä?’ Ja sillä tavalla sain tietää. Sanoin ’Vitut tästä!’ ja lähdin menemään.”

”Malcolm kertoi myöhemmin, että sain kenkää koska en laulanut taustalauluja. Uskon todelliseen syyn olleen syvemmällä, sillä laulanhan minä! Olen laulanut ”T.N.T.” -biisin ”Oi!” -huutoja levyllekin. Mutta pidän filosofisesta asennoitumisesta, ja vaikka jotkut varmaan menettäisivät järkensä menettäessään tällaisen mahdollisuuden, katson mielummin menneisyyteen hyville muistoille hymyillen.”

Kuuntele koko Mark Evansin podcast-esiintyminen alta:

Kommentoi julkaisua