Entinen Guns N’ Roses -manageri Alan Niven: ”Nirvana oli yliarvostettu”

Kirjoittanut Jaakko Nygård - 2.4.2020

Alan Niven on tunnettu lähinnä rockjätti Guns N’ Rosesin kulta-aikojen managerina, joka toimitti tätä virkaa aikavälillä 1987-1991. Toki miehen tallissa on tämän jälkeen ollut monia muitakin, joskaan ei niin tunnettuja yhtyeitä. Tuoreehkossa Rock Talk With Mitch Lafon -haastattelussa Niven kaatoi lisää bensaa liekkeihin, kun juttua tuli hänen Gunnari-aikojensa kilpailevista tyyleistä. Nirvanan ja muiden sen kaltaisten yhtyeiden väitettiin aikoinaan syövän suosiota perinteisemmältä tukkaheviosastolta. Alanin mukaan syy ei kuitenkaan ollut loppujen lopuksi pelkästään näissä Seattle-tyylin bändeissä:

”Oli paljon yhtyeitä, jotka veivät älykkyyden ja ’siisteyden’ rock n’ rollilta. Uskon, että tuolla jossain on ihminen tai kaksikin, jotka ovat kanssani samaa mieltä. Mielestäni ihmisten mitta tuli liian täyteen kauneista poppiballadeista, joihin monikin yhtye lopulta lankesi.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Haastattelun juontaja kertoi käyvänsä usein Twitterissä väittelyitä siitä, tappoiko Nirvana hevin ja rockin. Hänen näkemyksensä asiaan olikin seuraava:

”Hevi ja rock tappoivat itse itsensä alkamalla väsäämään liikaa näitä balladejansa. Nirvanalla ei ollut osuutta asiaan.”

”Kurt Kobain kylläkin oli lahjaton p*ska”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nivenin vastaus tähän ei kuitenkaan ihan yhtä aggressiivista sävyä saanut:

”Ei, en ole kanssasi ihan samaa mieltä. Mielestäni hän oli oikein mielenkiintoinen laulaja ja lauluntekijä. Sanon kuitenkin, että mielestäni Nirvana oli yliarvostettu.”

Voit kuunnella koko haastattelun tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy