Entisen Guns N’ Roses -kitaristi DJ Ashban mielestä Buckethead ei sopinut bändiin: ”Se vei minusta cooliuden bändistä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.1.2022

Kitaristi DJ Ashba liittyi legendaarisen Guns N’ Rosesiin vuonna 2009 Robin Finckin seuraajaksi. Ashba kertoo tuoreessa Antihero Magazinen haastattelussa halunneensa tuoda mukanaan bändiin samaa rock and roll -energiaa kuin Slashin aikoina.

Haastattelussa DJ Ashba kuvailee, että bändissä vuosina 2000-2004 soittanut eksentrinen Buckethead ei edustanut sitä rock and roll -energiaa, eikä hän kaikessa outoudessaan sopinut bändin imagoon.

”En tiennyt mitä odottaa. Toivoin, että jonain päivänä Slash tulisi takaisin, ja otin pestin vastaan siksi, että rehellisesti sanottuna olin – ei millään pahalla Bucketheadia tai ketään muutakaan kohtaan – mutta kun näin kaverin juoksentelevan ympäriinsä KFC-ämpäri päässään, se vei minusta cooliuden bändistä, jota rakastin varttuessani, ja se on yksi tärkeimmistä syistä, miksi halusin päästä mukaan ja yrittää tehdä kaikkeni saadakseni oikeutta, tuoda takaisin sen holtittoman rock’n’roll-fiiliksen, josta Slashissa ja Gunnareissa oli kyse. Kyse oli siitä, että menetin sen, mistä koin olevan kyse siinä bändissä. Ja rakastan Bucketheadia kitaristina. Eli ei todellakaan millään pahalla – hän ei vain mielestäni sopinut bändiin.”

Guns N’ Roses julkaisee 25. helmikuuta uuden lyhytsoiton ”Hard Skool”.