Entiset Anti-Flag jäsenet lähettävät tulikiven katkuisen viestin seksuaalisesta väkivallasta syytetylle Justin Sanelle: ”Uskomme, että olet hyvin sairas ja että tarvitset ammattiapua”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.9.2023

Julkaisimme sivustollamme tämän vuoden heinäkuussa uutisen, jossa kerroimme yhdysvaltalaisen punk rockin legendan Anti-Flagin hajonneen äkillisesti. Yhtye poisti nettisivunsa ja antoi julkisuuteen vain pienimuotoisen ilmoituksen, jossa se kertoi tukisivusto Patreoninsa kiinni.

Bändin laulaja Justin Sanea kohtaan on esitetty vakavia syytöksiä seksuaalisesta väkivallasta. Rolling Stonen artikkelin mukaan 12 naista kertoo Sanen harjoittaneen systemaattista hyväksikäyttöä, joista varhaisimmat tapaukset ovat peräisin 90-luvulta.

Nyt yhtyeen entiset jäsenet Pat Thetic, Chris ”#2” Barker sekä Chris Head ovat kommentoineet syytöksiä julkisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Rolling Stone -lehdessä hiljattain julkaistun artikkelin valossa haluamme kiittää Kristinaa, Jenniä, Mollya, Rebeccaa, Suzannea, Matia, Susieta, Stefaniea, Karinaa, Ellaa, Elizabethia, Hannahia ja Talia rohkeudestanne jakaa kokemanne tuska. Ja muille, jotka saattavat vielä tulla esiin, vaikka ette ole kenellekään velkaa tarinaanne, tietäkää, että ette ole yksin ja että me uskomme teitä.”

”Justin, uskomme, että olet hyvin sairas ja että tarvitset ammattiapua. Haluamme olla myötätuntoisia ja uskoa oikeuden toteutuvan, mutta haista vittu satutettuasi niin monta ihmistä,, etkä vain niitä, jotka ovat rohkeasti kertoneet asiasta, vaan kaikkia, jotka yhä kantavat tuskaansa sisällään. Haista vittu, kun olet hyväksikäyttänyt bändin työtä ja monia siihen liittyviä ihmisiä niin pitkään. Kuten monet saalistajat tekevät, näyttää siltä, että käytit uskomuksiamme verukkeena törkeille toimille, joita tiesit selvästi, ettemme koskaan hyväksyisi”.

Voit lukea muusikoiden viestin kokonaisuudessaan täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

.Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy