Entisiä Katatonia-jäseniä sisältävä Thenighttimeproject julkaisi uuden singlen

Kirjoittanut Niko Kuusela - 26.4.2021

Ruotsalainen Thenighttimeproject on julkaissut itsenäisen singlen ja videon kappaleestaan ”Merkurius”. Hitaasti soljuva eteerinen kappale on ensimmäinen julkaisu yhtyeeltä vuoden 2019 ”Pale Season” -albumin jälkeen.

Thenighttimeproject on kitaristi Fredrik Norrmanin (EX-Katatonia, October Tide) perustama yhtye, jonka tarkoituksena on ollut saattaa yhtyeen jäsenten vähemmän metallisia tuotoksia päivänvaloon. Uudella ”Merkurius”-kappaleella bändi on lähtenyt tutkimusmatkalle, jonka myötä sointiin on hiipinyt uudenlaisia sävyjä artisteilta kuten Lana Del Rey, A Perfect Circle ja Antimatter.

Merkurius”-kappale syntyi Fredrik Norrmanin ja laulaja Alexander Backlundin (Letters From The Colony) yhteistyönä. Biisin syntyprosessi ei ollut kivuton. Laulaja Backlund paljastaa korona-ajan olleen hänelle luomistyön kannalta vaikeaa aikaa:

”Pandemia on lamaannuttanut motivaationi ja rikkonut äänittämisen, levyn julkaisun ja kiertueella olemisen syklin. Se on vienyt yhteisöllisyyden tunteen, joka on toiminut polttoaineenani. ”Merkurius”-kappaleen työstäminen vei paljon aikaa, vaivaa ja kokeiluja, mutta olen tyytyväinen mihin päädyimme – tai että ylipäätään päädyimme mihinkään.”

Fredrik Norrmanin ja Alexander Backlundin lisäksi Thenighttimeprojectin kokoonpanoon kuuluu Mattias Norrman (EX-Katatonia, October Tide) ja Jonas Sköld (October Tide, Letters From The Colony).

Kokoonpano
Alexander Backlund – laulu, kitara, koskettimet
Fredrik Norrman – kitara, koskettimet
Mattias Norrman – basso
Jonas Sköld – rummut