Entistä räiskyvämpi ja koukuttavampi – arviossa Cyan Kicksin ”Not Your Kind” -EP

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 28.2.2021

Helsinkiläinen vaihtoehtorock-yhtye Cyan Kicks julkaisi helmikuun lopussa ”Not Your Kind” -EP:n, joka on vahvaa jatkumoa vuonna 2019 ilmestyneelle esikoispitkäsoitolle. Cyan Kicksin soundi on edelleen sähköinen ja puhutteleva, mutta ”Not Your Kind” -EP:n myötä helsinkiläisyhtyeen ilmaisutaito on kehittynyt entistä vakuuttavammaksi ja äänimaisemaan saatu uutta syvyyttä.

Seitsemänraitainen ”Not Your Kind” on räiskyvä EP, joka pitää kuulijansa lujassa otteessa alusta loppuun saakka. Aloitusraita ”The Flood” esittelee Cyan Kicksin energistä, popmaisia elementtejä sisältävää soundia, joka tuo paikoitellen mieleen ruotsalaisen Normandien sekä Smash Into Piecesin uudemman, popahtavan tuotannon. Merkittävin ero kyseisiin yhtyeisiin syntyy sillä, että Cyan Kicksistä löytyy sielukas naisvokalisti Susanna Aleksandra, jonka ääni antaa yhtyeen soundiin oman viehkeytensä ja purevuutensa.

Aleksandran ääni on kaunis ja se istuu täydellisesti osaksi pop-elementeillä höystettyä rockia. Vokalistin ääni on vahvoilla niin vauhdikkaissa kuin rauhallisimmissa kappaleissa, mutta erityisesti rauhallisimmissa hetkissä Aleksandran ääni pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Sen vuoksi erityisesti niin nimikkokappale kuin ”Beat Of My Heart”, kohoavat EP:n massiivisimmiksi hiteiksi.

Vaikka vokalisti antaakin Cyan Kicksin soundiin merkittävän osa, ei muuta jäsenistöä sovi unohtaa. Nelihenkinen kokoonpano on säveltänyt ja sovittanut yhdessä piristävän persoonallista pop rockia, jota on miellyttävä kuunnella. Reilu parinkymmenen minuutin kestoinen ”Not Your Kind” on kompakti, eheä kokonaisuus, joka ei taatusti lämmitä kaikkien rock-poliisien mieltä, mutta muiden sydämet Cyan Kicks pystyy valloittamaan.

9/10

Kappalelista:

  1. The Flood
  2. Not Your Kind
  3. Beat Of My Heart
  4. Weltschmerz
  5. Wish You Well
  6. I Want You Gone
  7. Let Me Down Slowly

Cyan Kicks Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen