Envy Suomeen lokakuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.8.2011

Post-hardcoren, screamon ja post-rockin pioneeriyhtye Envy nousee Tavastian lavalle sunnuntaina 9. lokakuuta. Konsertin kotimaisina lämmittelijöinä nähdään doom/sludge-yhtye Mother Susurrus sekä post-rock-kokoonpano Radar.

Vuonna 1992 perustetun Envyn juuret ovat tiukasti vimmaisessa hardcoressa ja varhaisessa screamossa, mutta vuoden 2006 Insomniac Doze -albumin jälkeen japanilaisyhtye on sukeltanut yhä syvemmin post-rockin, ambientin ja vaihtoehtoisemman metallin pariin.

Ensi vuonna 20-vuotisjuhliaan viettävä Envy on uransa aikana julkaissut kuusi studioalbumia sekä yhteislevytyksiä esimerkiksi Jesun ja Thursdayn kanssa. Kokoonpanon tuorein pitkäsoitto Recitation ilmestyi viime vuonna bändin kotimaan lisäksi Euroopassa Mogwain pyörittämällä Rock Action Recordsilla ja Yhdysvalloissa maineikkaalla Temporary Residence -levymerkillä.

Tavastian konsertti on osa huikean live-bändin maineessa olevan Envyn Euroopan kiertuetta, joka pysähtyy Helsingin lisäksi esimerkiksi Supersonic-festivaaleilla Iso-Britanniassa. Yhtye on aiemmin keikkaillut muun muassa Isis:in, Convergen ja The Locustin kanssa sekä esiintynyt Mogwain ja Explosions In The Sky:n kuratoimilla All Tomorrow’s Parties -festivaaleilla.

Luetuimmat

Uusimmat