Ephel Duath – On Death And Cosmos

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.8.2012

Italialainen vuodesta 1998 toiminut kokeellinen, avantgarde jazz-blackmetal orkesteri Ephel Duath on sylkenyt suhteellisen oudon EP:n ”On Death And Cosmos” kutkuttelemaan epätavallisen musiikin ystävien mielenkiintoa, myöhemmin ilmestyvää täyspitkää kohtaan.

Kolmen kappaleen EP pursuaa outoja ratkaisuja heti alusta lähtien. ”Black Prism” nimeä kantava avausraita käy päälle heti, mutta todella oudolla tavalla. Kitaroiden melodia on todella demonisen kuuloinen ja 20 sekunnin jälkeen hypätään heti todella kertsimäiseen tunnelmaan. Aivan kuin kappale alkaisi oikeasti kappaleen keskeltä. EP:n loput kaksi raitaa mukailee outoudellaan ja ennalta arvaamattomuudellaan ensimmäistä, mikä tekee julkaisusta todella vaikeasti kuunneltavan. Tarttumapintaa on todella vähän, mutta se on varmasti tarkoituskin.

Unexpectin kaltaisten bändien kuuntelijoille varmasti tuleva täyspitkä maistuu paremmin kuin hyvin, pelkästään jo rumpali Marco Minnemannin ja basisti Steve DiGiorgion yhteistyön takia. Järjestelmällisen epäjärjestelmällistä työskentelyä, kuitenkin ammattimaisen varmasti yhteen soitettuna! Ilman edellämainittujen herrojen panosta, olisi varmasti huomattavasti heikommat odotukset tulevasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

7/10

Kappalelista:
1. Black Prism
2. Raqia
3. Stardust Rain

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Kim Tuominen