Kuva: Tuomas Launimaa

Epilepticalta animaatiovideo kappaleelle ”Hollow Madness Of The Night”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 20.2.2024

Uusi single ”Hollow Madness Of The Night” on jo toinen oululaisen sinfonista metallia soittavan Epileptican julkaisu maaliskuussa julkaistavalta kokopitkältä albumilta.

Aiemmin joulukuussa julkaistun singlen tavoin uunituoreessa kappaleessa mennään jälleen bändin ehdoilla sekä musiikillisessa, että visuaalisessa mielessä, mutta se käsittelee edeltäjänsä sijaan synkempiä ja haastavampia aiheita.

Kappaleen säveltänyt ja sanoittanut J. Palmroos kertoo kappaleesta seuraavaa:
”Biisi kertoo taiteilijoiden vaikeuksista tässä suuressa viihdeteollisuuden sirkuksessa. Se kertoo siitä, miten yhteiskunta tänä päivänä vaikuttaa yksittäisen taiteilijan näkövinkkelistä musiikkibisnekseen ja ylipäätään moneen viihdealan osa-alueeseen. Kappale ei ota kantaa suoraan, vaan kertoo symboliikan keinoin erilaisia tuntemuksia ja havaintoja aiheesta. Sävellystekniset elementit lähestyvät aihetta leikkisästä ja jopa hieman kokeellisesti. Teemaltaan biisi on todella erilainen, kuin aiempi single ”Northern Shine”, joten tämä antaa hyvää esimakua siitä, miten albumilla aiheet vaihtelevat laidasta laitaan”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Visuaalisen puolen ideanikkari ja yhtyeen toinen kitaristi Tomi Nikula kommentoi idean musiikkivideon teemaan ja tarinaan lähteneen biisin ensimmäisen äänitysversion tunnelmista ja äänimaailmoista. ”Biisin rytmiikka ja leikittelevät fillit suorastaan pyysivät jotain leikittelevää ja hullunkurista visuaalista efektiä”, Nikula kertoo.

Bändin yhteistyö käsikirjoituksen suhteen näkyy lopputuloksessa merkittävästi. Kysymyksessä on yhtyeen viimeinen singlejulkaisu ennen tulevaa albumia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat