Eradication – The Way Lovers Do

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.4.2012

Jo vuonna 2001 Kotkasssa perustettu Eradication ei ole uransa aikana pahemmin keikkaillut, mutta uutta musiikkia syntyy silti. ”The Way Lovers Do” esittelee hämmentävän progressiivista rockia soittavan bändin, jonka musiikissa kuuluu niin moderni metalli, vanha proge kuin 70-luvun heavy metallikin.

Paperilla hyvinkin hämmentävä konsepti on varsin mielenkiintoista kuunneltavaa. Sävellykset ovat hullunkurisia, eikä kappaleita kuunnellessa voi olla hymyilemättä. Musiikin pohjana on todellakin vanha heavy metal ja muita elementtejä on heitetty mausteeksi soppaan. Yksitoista biisiä sisältävä lätty on kuin jonkin näytelmän ääniraita. ”The Way Lovers Do” kertoo rakkaustarinan omalla oudolla tyylillään. Tarina on mustaa huumoria täynnä oleva sekamelska, jossa tunteet vaihtelevat ja poukkoilevat kuin vuoristoradassa. Itse levylle ei kerry pituutta kuin reilut 17 minuuttia, joten kappaleet poukkoilevat nopeasti eteenpäin. Periaatteessa koko lätty on kuin yhtä isoa biisiä, joka on leikelty palasiksi.

Tuotantopuoli on varsin miellyttävää ja varsinkin kitarasoundit toimivat todella hyvin. Soundimaailma on kuin 70-luvun progebändeillä, mikä sopii levylle todella hyvin. Vokaalit hoidetaan useammalla eri tyylillä ja varsin teatraalisesti. Pääosissa on puhdas laulu, joskin kuiskailua, korinaa ja jopa naisäänen imitoimista on tarjolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”The Way Lovers Do” on varsin hauska kokemus, jossa on kumminkin omat heikkoutensa. Kun levy on näin tarinavoittoinen, eivät yksittäiset biisit oikein toimi. Levy pitää kuunnella läpi, jotta siitä saisi eniten irti. Lätyssä on myös ns. kertavitsin vaara, ja itsekin huomasin, että kolmannella kuuntelukerralla kappaleet eivät enää naurattaneet läheskään niin paljon. Eradication on kyllä aivan omaa laatuaan ja suosittelen, että kaikki oudosta ja erikoisesta musiikista pitävät ottavat bändin kuunteluun. Itse taidan jättää levyn hautumaan ja kuunnella sen taas muutaman kuukauden päästä.

7/10

Kappalelista:
1. Welcome to My World
2. Edgard’s Serenade
3. A Rigorous Fantasy
4. Merry Go Round
5. A Vague Fantasy
6. Lady Gag
7. Dessert Eagle
8. My Babe’s Been Down
9. Anniversary
10. Consideration
11. Goodbye, My Love

http://www.eradicationband.net/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat