Eric Clapton avautuu rajuista rokotusoireistaan: ”Pelkäsin, etten soita enää koskaan”

Kitaristilegenda Eric Clapton kuvailee lääkeyhtiö Astra Zenecan valmistamasta koronarokotteesta saamiaan oireita ”katastrofaalisiksi”.

”Otin ensimmäisen annoksen AZ-rokotetta tämän vuoden helmikuussa ja sain välittömästi oireita, jotka kestivät kymmenen päivää”, Clapton kertoo Telegram-kirjeessään italialaiselle aktivisti Robin Monotti Graziadeille. ”Noin kuusi viikkoa myöhemmin minulle tarjottiin toinen AZ-annos, mutta tiesin tällä kertaa sen vaaroista himpun verran enemmän. Lienee tarpeetonta edes mainita, että tulokset olivat katastrofaalisia.”

”Käteni ja jalkani olivat joko jäässä, tunnottomat tai tulessa, ja olin oikeastaan täysin hyödytön kahden viikon ajan. Pelkäsin, etten soita enää koskaan. Kärsin hermovauriokivuista, eikä minun olisi koskaan pitänyt mennä lähellekään neulaa.”

Claptonin mukaan rokotteen turvallisuutta ympäröivä ”propaganda” sai tämän luottamaan kiisteltyyn Astra Zeneca -rokotteeseen. WHO:n hyväksymä rokote on käytössä Iso-Britanniassa ja Euroopassa. Astra Zeneca on tähän mennessä toimittanut EU:lle 50 miljoonaa rokoteannosta sovitusta 120 miljoonasta annoksesta. EU jätti huhtikuun lopussa käyttämättä optionsa sadasta miljoonasta lisäannoksesta ja ilmoitti lopettavansa Astra Zenecan rokotteiden ostamisen.

Kitaristi on aiemmin protestoinut Englantia koskevia lockdown-lakeja ja pääministeri Boris Johnsonin hallitusta kovaäänisesti. Joulukuussa Clapton julkaisi protestilaulu ”Stand And Deliverin” yhdessä Van Morrisonin kanssa; kirjeessään Clapton huomauttaa joutuneensa kappaleessa esittämiensä näkemysten myötä ”välittömän halveksunnan ja pilkan” kohteeksi.

”Olen ollut kapinallinen koko elämäni, tämänpäiväistä tyranniaa ja ylimielistä päättäjistöä vastaan. Mutta tahdon myös ystävyyttä, ymmärrystä ja rakkautta, jota löydän täältä. Uskon meidän kykenevän nousemaan voittajiksi näiden asioiden myötä. -EC”

Voit lukea Claptonin kirjeen Robin Monotti Graziadeille kokonaisuudessaan tästä.