Escape The Fate – Escape The Fate

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.11.2010

Amerikkalainen post-hardcore yhtye Escape The Fate on ollut kasassa vuodesta 2004. Tuolloin vielä yhtyeeseen kuului vokalisti Ronnie Radke, joka oli mukana yhtyeen ensimmäisellä EP:llä ”There’s No Sympathy for the Dead” sekä ensimmäisellä pitkäsoitolla ”Dying Is Your Latest Fashion” kunnes hänet tuomittiin vankilaan erilaisista rikoksista ja yhtye päätti antaa hänelle kenkää. Tämän jälkeen yhtyeen monet fanit ovatkin verranneet uutta vokalistia Craig Mabbittia tauotta Ronnie Radkeen mutta Escape The Fate ei ole tämän antanut menoa haittaavan. Yhtyeen toinen ”This War Is Ours” albumi, joka oli ensimmäinen sisältäen uuden vokalistin Craig Mabbitin, avasi yhtyeelle tien yhä suuremmille yleisöille saaden hyviä arvosteluja medioissa ja tästä seurauksena yhtyeen kolmas omaa nimeä kantava ”Escape The Fate” albumi julkaistiinkin Epitaph Recordsin sijaan Interscope Recordsin kautta 2. päivä marraskuuta.

Post-hardcore on genre, jossa useinmiten yhtyeillä on vaikeuksia luoda albumi, joka olisi kokonaisuudessaan alusta loppuun tarttuva ja menevä ja myös Escape The Fate osittain kärsii tästä samasta ongelmasta. Vaikkakin yhtyeen kaikki ”Escape The Fate” albumin kappaleet ovat hyvin kirjoitettuja ja vokalisti Craig Mabbitin ulosaanti vähintäänkin hyvää tasoa, kärsii albumi siltikin tietynlaisesta tasapaksuisuudesta. Raskaammat kappaleet kuten ”Massacre”, ”Issues” sekä ”Day Of Wreckoning” tuovat mielestäni paremmin esiin yhtyeen energisyyden sekä monipuolisuuden kun taas hitaammat kappaleet kuten ”World Around Me”, ”City Of Sin” sekä ”Zombie Dance” jättävät yhtyeestä varsin keskinkertaisen kuvan. Vokalisti Craig Mabbitt on mielestäni hyvä korvaaja Ronnie Radkelle ja vaikka Craigin ääni ei muistutakkaan Ronnien ääntä, sopii se silti yhtyeen musiikkiin enemmän kuin hyvin. Toinen yhtyeen vahvuus vokalistin lisäksi on kitaristi Bryan ”Monte” Money, jonka kitarasooloja kappaleissa kuten ”Prepare Your Weapons” sekä ”The Aftermath (The Guillotine Part III)” on ilo kuunnella. Omia suosikkejani albumilla ovat ehdottomasti ”Lost In Darkness”, joka on äärimmäisen tarttuva ja mieleenpainuva kappale sekä ”The Aftermath (The Guillotine Part III)”, joka on mielestäni sitä raskaampaa Escape The Fatea, mitä toivoisi tulevaisuudessa kuulevan enemmän.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Escape The Fate” albumi on parhaimmillaan loistava mutta heikoimmillaan valitettavasti kappaleet jäävät varsin keskinkertaiselle tasolle. Jos yhtyeen aikaisemmat ”Dying Is Your Latest Fashion” sekä ”This War Is Ours” albumit ovat uponneet ja pidät yhtyeistä kuten BlessTheFall tai Bullet For My Valentine, on ”Escape The Fate” albumi ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen tekele. Ja esiintyyhän yhtye myös ensimmäistä kertaa Suomessa Bullet For My Valentinen lämppärinä 14. päivä marraskuuta, joten sinne vain katsastamaan millainen on yhtye on uuden albumin tienoilta livenä!

7/10

Kappalelista:

1. Choose Your Fate
2. Massacre
3. Issues
4. Zombie Dance
5. Gorgeous Nightmare
6. City Of Sin
7. Day Of Wreckoning
8. Lost In Darkness
9. Prepare Your Weapon
10. World Around Me
11. The Aftermath (G3)

Kirjoittanut: Arto Mäenpää