Eskimo Callboy vaihtoi nimensä Electric Callboyksi – taustalla entisen nimen rasistisuuden herättämä kritiikki

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.3.2022

Saksalainen metalcore-yhtye Eskimo Callboy on nopeasti noussut suureen suosioon. Yhtyeen videota ”Hypa Hypa” on katsottu jo 21 miljoonaa kertaa YouTubessa, kappaletta ”We Got The Moves” on katsottu 14 miljoonaa kertaa ja ”Pump It” melkein 10 miljoonaa kertaa.

Suosion mukana yhtye on tavoittanut suuren määrän ihmisiä, ja moni on älähtänyt bändin nimestä. Termiä eskimo on käytetty halventavasti inuiiteista, ja esimerkiksi Suomalainen jäätelövalmistaja Pingviini muutti klassikkojäätelönsä nimen vuonna 2020.

Bändi on ottanut kritiikin tosissaan, ja vaihtoi nimensä muotoon Electric Callboy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtye kommentoi:

”Hei ystävät,

tänään meillä on suuria uutisia teille! Jotkut teistä, jotka ovat katsoneet viimeisimmät videomme, ovat ehkä jo odottaneet tätä, mutta tänään on se päivä, jolloin muutamme nimemme! Tästä lähtien olemme ELECTRIC CALLBOY!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Itse asiassa nauhoitimme vielä muutamia videoita, joissa oli paljon lisätietoa… mutta kun otetaan huomioon järjetön väkivalta, jota ukrainalaisille tapahtuu tällä hetkellä, ei tunnu oikealta viedä aihetta eteenpäin. Silti emme halua enää odottaa nimenmuutostamme matkan aikana saamiemme tietojen avulla.

Joten tässä sitä mennään! Toivottavasti pidätte uudesta nimestämme yhtä paljon kuin me!”