Espoon hard rock -helmi Sixgun Renegades julkaisi toisen albuminsa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.1.2021

Sixgun Renegades julkaisi kovaa lataavan toisen albuminsa joulun alla. ”Push” tarjoaa vahvaa jatkoa parin vuoden takaiselle debyytille ja sulattaa kinkun kuin kinkun perinnetietoisella, mutta raikkaalla heavy rockillaan.

Nelihenkinen Sixgun Renegades ponnistaa pääkaupunkiseudulta Espoo-Helsinki-akselilta. Vuonna 2008 perustettu yhtye on imenyt vaikutteensa stadionrockin kivijaloilta; Thin Lizzy, Van Halen, Judas Priest, Whitesnake sekä Peer Günt etunenässä. Vuosien kova työ, tinkimätön asenne ja palava rakkaus musiikkia kohtaan nivoutuvat yhteen kakkosalbumilla, ja bändin oma soundi pääsee upeasti oikeuksiinsa. Vahvat riffit, nopeat kitarasoolot ja jylhät laulumelodiat ovat yhä vahvemmin läsnä yhtyeen musiikissa. Uudella albumilla yhtyeen soitto on hitsautunut vielä tiukemmin yhteen, taiteellinen visio näkyy kirkkaana horisontissa ja biisit soivat parempana kuin koskaan. On aika painaa kaasu pohjaan ja nauttia kyydistä.

 

“Kakkoslevyä ruvettiin työstämään melkein heti ensimmäisen levyn julkaisun jälkeen, tavoitteena yksinkertaisesti kirjoittaa parempi levy kuin eka. Tuottajiemme Mark Bertenyin ja Tuomas Riihimäen kanssa hommat toimivat niin hyvin ekalla levyllä, että päätimme jatkaa yhteistyön tekemistä. Voittavaa tiimiä ei kannata vaihtaa. Jos musiikkia voi luonnehtia perinteitä kunniottavaksi, niin soundipuolella haluttiin kuitenkin modernimpaa otetta. Todella tykeistä soundeista vastasi Aleksi Rintala miksauksellaan, ja Jackson Shuudifonya Southwest Masteringilta varmisti, että biisit soivat upeasti, kuuntelit sitten kännykällä tai himan hi-fi -kajareilla.

Mielestämme levyllä kuuluu nyt kokemus, itsevarmuus, tiukempi soitto ja terävämmät sävellykset. Paketti on paremmin kasassa. Miksi jengin pitäisi sitten kuulla tämä levy? Ennen kaikkea siksi, että levy on täynnä hemmetin hyviä biisejä. Tämä on juuri sitä mitä ihmiset eivät oikeasti tiedä tarvitsevansa. Aitoa ja vaarallista Hard Rockia ilman auto-tunea ja muuta nykymusiikkia riivaavia hapatuksia.”