Kuva: JUST VISUAL

Espoon heavyrock-helmi Sixgun Renegades julkaisee viimeisen maistiaisen 3. albumiltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 1.6.2023

Espoolainen hard rock-jyrä Sixgun Renegades julkaisee elokuussa ilmestyvältä kolmannelta albumiltaan viimeisen singlen ”Keep Hangin’ On”. Keskellä pahinta maailmanlaajuista pandemiaa kirjoitettu kappale on omistettu kaikille, jotka eivät luovuttaneet, vaan taistelivat kulttuurin arvostuksen puolesta.

Nelihenkinen Sixgun Renegades ponnistaa pääkaupunkiseudulta Espoo-Helsinki-akselilta. Vuonna 2008 perustettu yhyte on imenyt vaikutteensa stadionrockin kivijaloilta; Thin Lizzy, Van Halen, Judas Priest, Whitesnake sekä Peer Günt etunenässä. Vuosien kova työ, tinkimätön asenne ja palava rakkaus musiikkia kohtaan nivoutuu yhteen tulevalla kolmannella albumilla ja bändin oma soundi pääsee upeasti oikeuksiinsa. Vahvat riffit, nopeat kitarasoolot ja jylhät laulumelodiat ovat yhä vahvemmin läsnä yhtyeen musiikissa. Tulevalla albumilla yhtyeen soitto on nivoutunut vielä tiukemmin yhteen, taiteellinen visio näkyy kirkkaana horisontissa ja biisit soivat parempana kuin koskaan. On aika painaa kaasu pohjaan ja nauttia kyydistä.

’Keep Hangin’ On’ kirjoitettiin keskellä pahinta maailmanlaajuista pandemiaa. Näin jälkikäteen absurdeilta tuntuvat rajoitukset ja kiellot saivat kulttuurialan niin pahasti polvilleen, että jälkiä korjataan vielä useita vuosia. Tämä kappale on omistettu kaikille, jotka eivät luovuttaneet, vaan taistelivat kulttuurin arvostuksen puolesta.

Niko Räty

Luetuimmat

Uusimmat