Esports sulautuu osaksi Ruisrock-kokemusta: pelialan huiput mukana festareilla

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 3.5.2022

Tänä kesänä esports rakentuu osaksi festivaalielämystä. Ensi heinäkuun Ruisrockissa festivaalikävijä voi haastaa hallitsevan NHL:n Suomen mestarin Arttu “Artuzio” Mustilan NHL-matsiin ja seurata ammattistriimaajien pelaamista festivaalilla paikan päällä. Sisu-pastillin ja Ruisrockin yhteistyötoteutuksessa peliorganisaatio Exenin ammattilaispelaajat tuovat esportsin Ruissalon maisemiin.

Festivaaliyleisö pelaa Mustilaa vastaan walk in -periaatteella Ruisrock-perjantaista sunnuntaihin asti. Halukkaat voivat testata taitojaan mestaria vastaan yhden erän ajan, ja parhaat suoritukset palkitaan. Sisu-pastillin brändiuudistuksesta kumpuava Sisu Esports Lounge tarjoaa käytettäväksi ammattitason puitteet ja laitteiston.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”On kyllä todella ainutlaatuista, että saadaan tuoda esportsin yhteisöllisyys liveksi Ruisrockin rannoille. Samalla tämä on itsellekin tilaisuus mitellä festariyleisön lisäksi Suomen kovimpia artisteja vastaan. Haastankin tässä kaikki Ruisrockin esiintyjät kisaamaan Ruissalon kesän NHL-mestaruudesta”, Mustila toteaa.

Pelialueella nähdään myös suosituin suomalainen Twitch-striimaaja Anssi “AndyPyro” Huovinen sekä tunnettu striimaaja ja somepersoona Joonas “Lärvinen12” Järvinen. Ammattilaisten pelistriimiä voi seurata sekä Ruisrockissa paikan päällä että kotoa käsin striimaajien Twitch-kanavilla. Striimaajien kanavilla voi myös seurata pelitilan yleisiä tunnelmia ja päästä festaritunnelmaan mukaan koko viikonlopun ajan. Ruisrock järjestetään 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa kevään aikana.

Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä, ja osa lipputyypeistä on myyty tai varattu loppuun.