Eternal Championin ”Ravening Iron” on vuoden paras heavy metal -albumi

Perinteinen eeppinen heavy metal elää nyt toista kultakauttaan, ja tällä trendiaallonharjalla komeilee yhdysvaltalainen . Vaikka moinen taikamiekoin ja lihaksin ryyditetty hevi on tällä hetkellä suhteellisen pienten piirien intoilun kohteena, näkyy tämäkin trendi selvästi osana laajempaa retrohenkistä suuntausta. Eli mikäli miekat ynnä magiat, Manowar ja Dungeon & Dragons saavat sinut kuolaamaan, on aika tarttua ”Ravening Ironiin”, joka on Eternal Championin hartaasti odotettu toinen kiekko.

Eternal Championin heavy ei ole eeppistä siinä mielessä, missä esimerkiksi Bathory tai Summoning luovat mahtipontisia maalailevia kuvia muinaisen historian syövereistä. ”Ravening Iron” on enemmän sukua Conan Barbaarin periksiantamattomuudelle ja silkalle seikkailulle. Eternal Championissa on siis kyse enemmän lihaksista kuin muinaisesta viisaudesta. Kuin Manowaria pelkällä pullistelulla. Muita selviä vertailukohteita ovat Manilla Road ja Cirith Ungol.

Levyn kannen on maalannut legendaarinen Ken Kelly, joka tunnetaan muun muassa Kissille, Rainbow’lle ja Manowarille tekemistään kansista. Kannen naishahmo on löytänyt tiensä myös kirjan sivuille, sillä yhtyeen vokalisti Jason Tarpey tunnetaan myös kirjailijana. Kyseinen opus, jossa ”Ravening Ironin” maailmaan pääsee osalliseksi, kantaa nimeä ”The Godblade”.

Kaikki tämä toimii paremmin kuin allekirjoittanut osasi odottaakaan, jopa siinä määrin, että on aiheellista kruunata ”Ravening Iron” vuoden parhaaksi perinteiseksi hevialbumiksi! Salaisuus löytyy yksinkertaisesti suvereenista oman genrensä täydellisestä hallitsemisesta ja täydellisyyttä hipovista yksilösuorituksista. Jason Tarpey on vokalistina poikkeuksellisen lahjakas ja juuri sopiva Eternal Championille. Lahjakkuus näkyy ennen muuta asenteena, joka yhdistyy silkkaan taitoon.

”Ravening Iron” ei kuitenkaan olisi vuoden paras hevilevy ilman mainioita sävellyksiä, joista lienee kiittäminen muutakin bändiä. Kitaristi Arthur Rizk ansaitsee maininnan melkoisena velhona. Rizk on myös vastuussa levyn tuotannosta, miksauksesta sekä masteroinnista, ja näissäkin on osuttu napakymppiin. Rumpali John Powersin ja basisti Brad Raubin panoksiakaan ei käy tietenkään unohtaminen.

Albumin nimikkoraita ”Ravening Iron” jää sopivasti määrittämään metallivuotta 2020. Myös ”A Face in the Glare” on aivan totaalista klassikkokamaa. Loput levystä vain yksinkertaisesti toimii.

Klassikoita syntyy, kun kaikki palaset loksahtavat kohdilleen. ”Ravening Iron” on vuoden paras heavy metal -albumi ja kipuaa muutenkin vuoden top kymppiin. Levyn saamat hehkutukset ympäri maailmaa eivät siis ole tuulesta temmattuja, ja allekirjoittanut voi yhtyä niihin täysin rinnoin. Hyvät ihmiset, Eternal Championin ”Ravening Iron” todellakin on vuoden hevilevy!

9/10

Kappalelista:

1. A Face in the Glare
2. Ravening Iron
3. Skullseeker
4. War at the Edge of the End
5. Coward’s Keep
6. Worms of the Earth
7. The Godblade
8. Banners of Arhai

Eternal Champion Facebookissa

Kommentoi julkaisua