Euge Valovirta ja Shiraz Lanen Hannes Kett yhdistivät voimansa: Valovirran sooloalbumin kakkossingle on rock-sekoilun hulvaton hurlumhei

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.5.2018

Elokuun 24. päivänä ”Easy Does It” -sooloalbuminsa julkaiseva kitarasankari Euge Valovirta (Godsplague, Suburban Tribe, Drive, Shining, Cyhra) paljastaa tänään toisen näytteen tulevan levynsä runsaasta annista. Aikaisemmin tänä vuonna julkaistulla Feed the Fire -esikoissinglellä kuultiin vierailevana solistina rouheaäänistä Nico Hartosta, ”Liquid Lunchilla” vokaaleista huolehtii hard rock -kultakurkku Hannes Kett Shiraz Lanen riveistä. Syykin ”Liquid Lunch” -sinkun laulajavalintaan on ilmeinen.

”Tämä biisi on oikeastaan mun versioni Eddie Van Halenin, Joe Satrianin, Steve Vain ja muiden kitarasankarien ’testosteroniboogie–biiseistä’. Kyllähän sellainen pitää jokaisella itseään kunnioittavalla kitaristilla repertuaarissaan olla”,

Euge virnistää ja jatkaa:

”Biisissä on mielestäni vahva 80–luvun viba, joten laulunkin pitää toki silloin mennä korkealta ja kovaa, ja olin erittäin mielissäni, kun Hannes oli liekeissä pyytäessäni häntä mukaan. Nuori mies todellakin toimittaa sellaista settiä lauluosastolla, että oksat pois!”

Sekä Euge että Hannes Kett kertovat, että Ben Varonin melodia ja sanoitukset sopivat lopputulokseen mitä mainioimmin.

”Hän teki loistavaa työtä sanoitusten kanssa, ja luulen, että monelle on vastaavia kohelluksia joskus sattunut. Mulle ainakin”, Euge tunnustaa.

”Kaikkiaan lopputulos kuvastaa juuri sitä, mistä tässä iloliemeltä löyhkäävässä kappaleessa on kyse. Ja olin otettu, että Euge halusi minut laulamaan stygelleen – onhan kyseessä kuitenkin raudanluja ammattilainen, joka on ollut vaikuttamassa musiikkiskenessä jo pidemmän aikaa”, Hannes jatkaa.

Albumin rumpu- ja basso-osuuksista vastaavat Rainer Tuomikanto ja Lauri Hämäläinen paahtavat jälleen menemään kuin viimeistä päivää, ja biisi kuten koko albumikin on soitettu ilman kitaratuplauksia samaan tapaan kuin tehtiin esimerkiksi Van Halenin ja Black Sabbathin klassikkoalbumeilla.

”Ratkaisu antoi mahdollisuuden soittaa hemmetin vapautuneesti, koska ei tarvinnut miettiä, että miten mikäkin juttu tuplattaisiin. Sen kun antoi mennä vaan ja sitten valittiin vaan paras otto levylle. Törkeen siistiä”, Valovirta toteaa.

Elokuussa julkaistavan sooloalbumin vierailevina vokalisteina kuullaan Nicon ja Hanneksen lisäksi oiva nippu muita skandinaavisia osaajia. Mukana ovat myös Niklas Kvarforth (Shining), Tommy Tuovinen (Oceanhoarse, ex-MyGrain), Micko Hell (Denigrate, Gloomy Grim) sekä Jules Näveri (Profane Omen).

Kuuntele ”Liquid Lunch” tästä:

www.facebook.com/eugeofficial
www.youtube.com/c/EugeValovirta230V
www.instagram.com/Euge230V/
twitter.com/Euge230V