Euroopan-kiertueen huijaamalla järjestänyt Jered ”Threatin” Eames antoi Rolling Stone -lehdelle ensimmäisen haastattelun kohun jälkeen

Yhdysvaltalaisen -yhtyeen Jered ”Threatin” Eames nousi kertaheitolla kansainväliseen tietouteen järjestettyään Euroopan-kiertueen huijaamalla. Bändi päätyi esiintymään tyhjille keikkapaikoille, mukaan huijatut bändin jäsenet lähtivät yhtyeestä ja tapahtumajärjestäjät nauroivat tilanteelle. Jered Eamesin huijausta ovat aiemmin kommentoineet Threatinin kiertueella mukana ollut kitaristi Joe Prunera sekä veli Scott Eames, joka soittaa Thy Antichristissa. Pahimman kohun laannuttua huijauksen järjestänyt Jered Eames antoi haastattelun Rolling Stone -lehdelle.

29-vuotias Jered Eames kasvoi pienessä Moberly-nimisessä kaupungissa Missourissa ja oli isoveljensä Scottin kanssa kaupungin ainoat black metalia sekä raskasta musiikkia kuuntelevat nuorukaiset. Veljekset perustivat death metal -yhtyeen nimeltä , joka esiintyi ja paneutui musiikin tekoon. Jeredin isoveli on kommentoinut veljensä jo yläasteikäisenä omaksumaa ylimielistä egoa: Hän innostui saamastaan huomiosta ja osallistui perhetilaisuuksiinkin kuin saapuisi esitykseen, omintakeisella kävelytyylillä aurinkolasit ja takki yllään. Veljeksistä muodostui Moberlyn Oasis-veljekset, sillä Scott piti Jerediä ylimielisenä, ja Jered ajatteli, että Scott oli häntä huonompi eikä pysynyt hänen perässään.

Jered muutti aikoinaan tyttöystävänsä kanssa Los Angelesiin, jossa hän sai idean kehittää julkisen stuntin oman musiikkinsa pohjalta. Jered Eames kertoi Rolling Stonen haastattelussa, että hän halusi nopeuttaa tavoitteitaan huolestuttuaan terveydestään. Eames oli yskinyt verta muutaman kerran. Eamesin mukaansa lääkäri oli todennut, että hänellä on sydänongelmia, minkä vuoksi tulee vuotamaan sisäisesti verta kunnes kuolee.

Eames päätti luoda itsestään uuden persoonan. Hänen henkilökohtaisia suosikkejaan olivat rockin pahikset , sekä . Eames kertoi oivaltaneensa, miten sankareiden hyvä tarina elää päivän mutta tragedia kestää eliniän. Eames kertoo luoneensa pahan rock-persoona Threatinin, joka tekee julkisuuden ja musiikin vuoksi mitä tahansa.

“If you’re the hero, you’re going to get a quarter of the attention of the bad guy. A happy story lasts a day, but a tragedy is going to last a lifetime.”

Threatinin musiikki ja Eamesin käytös eivät saaneet suosiota verkon kautta, mutta hän jatkoi valitsemallaan tiellä. Hänen valintansa johtivat pisteeseen, jossa monet ihmettelivät hänen käytöstään.

“He’s now spinning it as if this is all part of the plan, but the only illusion is the one he’s pulling on himself. He seems quite deluded and an extreme narcissist.”

Jeredin veli Scott kertoi nähneensä veljensä esityksen ja ihmetelleensä muutosta, joka hänen veljessään oli tapahtunut sen kuuden vuoden aikana, kun he olivat viimeksi kohdanneet.

”You got to be kidding me. This isn’t even the same dude. He would have laughed at this music back then. We were black-metal guys!”

Threatin saavutti epäonnistuneella yrityksellään kuitenkin faneja sekä huomiota. Monet tapahtumajärjestäjät uskovatkin, että bändin esityksiin tulisi yleisöä, jos se kiertäisi nyt. Brittiläinen yhtye The Perverts on tehnyt tilanteesta tribuuttiesityksen nimeltä ”Jered Thretin: An Unattended Musical”.

Eames kertoo Rolling Stonelle, että hän lähtee pian kiertueelle, työstää uutta levyä ja aikoo toteuttaa uusia stuntteja.

”Fake news is easy to manufacture.”

Lue Rolling Stonen koko haastattelu tästä.

Threatin-yhtyeen ”Living is Dying” -kappale musiikkivideon muodossa:

Kommentoi julkaisua