Evan Rachel Woodin elämästä kertovan dokumentin mukaan Marilyn Manson ”käytännössä raiskasi” Woodin musiikkivideon kuvauksissa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.1.2022

Shokeeraavasta persoonastaan tunnettua muusikko Marilyn Mansonia kohtaan on esitetty joukko toinen toistaan karmivampia syytteitä, joiden keskiössä ovat väitteet raiskauksista, fyysisestä ja henkisestä pahoinpitelystä sekä myös tappouhkauksista.

Yksi Mansonia julkisesti omalla nimellään syyttänyt henkilö on näyttelijä Evan Rachel Wood, joka seurusteli Mansonin kanssa taannoin. Wood syyttää Mansonia henkisestä ja fyysisestä pahoinpitelystä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Woodin elämästä kertovassa dokumenttielokuvassa ”Phoenix Rising” esitettiin hiljattain Sundancen elokuvajuhlilla, jossa yleisö näki kaksiosaisen elokuvan ensimmäinen osan.

Pitchforkin uutisoinnin mukaan dokumenttielokuvassa kerrottiin paljon karmeita asioita. Wood muun muassa kertoo elokuvassa, että Manson ”käytännössä raiskasi” hänet vuoden 2007 ”Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)” -singlen musiikkivideon kuvauksissa.

”Olimme keskustelleet näytellystä seksikohtauksesta, mutta kun kamerat olivat päällä, hän työntyikin sisälleni oikeasti. En koskaan suostunut mihinkään sellaiseen”, Wood kertoo elokuvassa Pitchforkin uutisoinnin mukaan.

”Olen ammattinäyttelijä, olen tehnyt tätä koko ikäni, enkä ollut koskaan ennen tätä päivää ollut niin epäammattimaisissa kuvauksissa. Se oli täysi kaaos, enkä tuntenut oloani turvalliseksi. Kukaan ei huolehtinut minusta. Videon kuvaaminen oli todella traumaattinen kokemus. En osannut puolustaa itseäni enkä osannut sanoa ei, koska minut oli ehdollistettu ja koulutettu olemaan koskaan puhumatta vastaan – vain taistelemaan läpi.”

”Tunsin itseni inhottavaksi ja kuin olisin tehnyt jotain häpeällistä, ja huomasin, että kuvausryhmä oli hyvin epämukavasti, eikä kukaan tiennyt, mitä tehdä. Minut pakotettiin seksiin ilman suostumusta. Silloin minuun kohdistui ensimmäinen rikos, ja minut käytännössä raiskattiin kameran edessä.”