Evanescencen Amy Lee kertoo levy-yhtiön halunneen tehdä bändistä ”Linkin Parkin naislaulajalla”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 30.3.2021

Yhdysvaltalainen rock-yhtye  nousi suureen suosioon vuoden 2003 debyyttialbumillaan ”Fallen”, ja erityisesti sen jättihitti ”Bring Me To Lifen” ansiosta.

Tuoreessa Alternative Pressin haastattelussa bändin solisti Amy Lee on kuitenkin avannut hieman noita aikoja ja debyyttilevyn taustoja. Bändin silloinen levy-yhitö Wind Up oli vaatinut, että ”Bring Me To Lifeen” lisätään miesääni Leen lisäksi, jotta se menestyisi paremmin radiossa.

Lee kertoo vastustaneensa ideaa, ja olisi muutenkin halunnut alun perin levyn ensimmäisen singlen olevan ”Going Under”. Leen mukaan yhtiöllä oli takanaan visio siitä, että Evanescence olisi kuin Linkin Park, mutta toisena vokalistina olisi nainen – Lee.

”Alun perin tappelimme siitä, että yhtiö olisi halunnut meidän etsivän bändiin toisen laulajan laulamaan suurimmalla osalla kappaleista ja tehdä siitä meidän juttumme – että olisimme kuin ’Linkin Park, mutta naislaulajalla’. Sanoin miettiväni asiaa. Tunnin päästä soitimme takaisin ja sanoin, että ’Emme voi tehdä niin, se ei tule tapahtumaan. Aloitan mieluummin vaikka alusta, koska me emme ole tuota. Enkä minä halua sitä’. Sen jälkeen he ottivat pois rahoituksen levyltämme, ja muutin takaisin vanhempieni luokse.

Se oli rankka kokemus sen jälkeen kun olimme ensin saaneet sopimuksen, lopetin koulunkäynnin ja muutin Los Angelesiin. Se oli todella rankkaa. Vaikka sydämeni oli murtunut, niin tiesin, että se on parempi kuin toinen vaihtoehto, jossa olisin joutunut myymään sieluni. Muutaman viikon päästä meille soitettiin, ja yhtiö päätyi kompromissiin. He kertoivat saaneensa paikan Daredevil-elokuvasta, ja kappale myytin heille ideana siitä, että siinä olisi duetto miehen ja naisen välillä, koska se sopisi elokuvan tappelukohtaukseen. Eikä sen tarvinnut jatkua koko tuotannossamme ja muuttaa identiteettiämme. Siihen minä suostuin”, Lee kertoo.

”Fallenista” tuli menestyslevy, jonka myötä Evanescence voitti kaksi Grammy-palkintoa.