Evangelist – Doominicanes

Toisen albuminsa kanssa on liikkeellä Puolan Krakovasta tuleva Evangelist, joka operoi eeppisen doom metallin poluilla. Bändin jäsenistö haluaa pysytellä nimettömänä; onko heillä jotain salattavaa vai hävettääkö nimien kertominen Evangelistin yhteydessä kaikelle kansalle? Se ei selviä, mutta se selviää, että bändin lyyrisellä sanomalla on hyvin vahva uskonnollinen leima ja suurena esikuvana pidetään mm. Candlemassia, ja kyllähän tuo musiikista kuuluukin, vaikkei aivan sinne samaan tuntumaan päästäkään.

Levy laahaa läpi varsin tasaisen harmaata rataansa. Kuitenkaan ihan totaaliseen tylsyyteen se ei onnekseen jää, sillä biiseissä on musiikillisesti kiinnostaviakin juttuja. Noh, vahvalla raamatullisella sanomalla ryyditetty avausraita ”Blood Curse” soljuu ohi kohtuullisen lyhyenä doom-kipaleena antaen osviittaa siitä, mitä tuleman pitää, eli ei lupaile älyttömiä. Vajaan kolmen vartin ja viiden kappaleen mittaisella levyllä suurimmat yllätykset koetaan vasta progesävyisen ”Deadspeakin” ja päätösbiisinä kuultavan hevivaikutteisen lähes 13-minuuttisen ”Militis Fidelis Deusin” kohdalla.

Jos kristillinen tuomiometalli on sinun juttusi, saattaa Evangelist olla myös. Mutta ei tämä polakkien esitys minua kuitenkaan aivan vakuuttanut. Huonompiakin on kuitenkin kuultu.

5/10


 Kappaleet:

  1.  Blood Curse
  2. Pain And Rapture
  3. Deadspeak
  4. To Praise, To Bless To Preach
  5. Militis Fidelis Deus

http://evangelistdoom.bandcamp.com

Kirjoittanut: Petri Klemetti

Kommentoi julkaisua