Evenoire – Vitriol

Kirjoittanut Tia Salmela - 31.3.2012

Italiasta tuulee taas, sillä sinfonista metallia soittava Evenoire on saanut valmiiksi debyyttialbuminsa, joka kantaa ylpeänä nimeä ”Vitriol”. Suoraan sanottuna odotin halpaa Nightwish-kopiota, mutta tämä olikin paljon enemmän. Evenoire on jo saanut huomiota kotimaassaan ja tehnyt jopa muutaman rundin. Nyt Italian Epica aikoo valloittaa koko maailman.

Levyn aloittaa instrumentaalibiisi, joka on albumin nimikkokappale. Mielestäni ”Vitriol” sointuu erittäin hyvin albumin kansikuvan kanssa, ja yhdessä ne luovat hyvän alkutunnelman albumia kuunnellessa. Tämän jälkeen seuraa ”Days Of The Blackbird”, joka varmasti saa kuuntelukertoja osakseen. Evenoiren laulaja Lisy Stefanonin ääni on jotain uskomatonta. Stefanoni näyttää, että pääsee korkeimpiinkin ääniin ja hallitsee niin oopperalaulun kuin peruslaulunkin jalot taidot.

Hämmennys iski, kun alkoi soida ”The Prayer”, joka on akustinen alle kaksi minuuttia kestävä kappale. Sitä voisi pitää täytebiisinä, mutta toisaalta taas taiteena. ”Vitriolin” finaalikappale ”Wise King” ei ole sen ihmeellisempi ja lopettaa albumin kuin seinään.

Muutamissa kappaleissa on huilutilutusta, jota soittaa Stefanoni. Esimerkiksi ”Misleading Paradise” alkaa hennolla huiluosuudella, jota seuraa raivoavat kitarat. Huilut tuovat mukavan silauksen rankkojen kitaroiden päälle. Monissa biiseissä on todella pitkä intro. Joihinkin se sopi kuin pala palapeliin, mutta joissakin intron pituus alkoi haukottaa.

”Vitriol” on kokonaisuudessaan loistava ja varmasti yksi tämän vuoden kovimpia symphonic metal albumeita. ”Vitriol” osoittaa, että italialaiset osaavat tehdä muutakin kuin pizzaa.

8 / 10

Kappalelista
1. Vitriol
2. Days of The Blackbird
3. Misleading Paradise
4. Forever gone
5. The Prayer
6. Girl By The Lake
7. Mistrel Of Dolomites
8. Alchimia
9. Wise King

www.evenoire.it

Kirjoittanut: Tia Salmela

Luetuimmat

Uusimmat