Kuva: Laureline Tilkin

Everfrost coveroi Pokémon-tunnaria tulevalla EP:llä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 23.9.2022

Japanilaisesta animesta ja mangasta vaikutteensa ammentava kotimainen power metal -yhtye Everfrost julkaisee marraskuun lopussa tunnetuista animetunnussävelmistä koostuvan ”Frostbites”-cover-EP:n. Nyt julkaistava kakkossingle on Pokémonin ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttu ”Gotta Catch ‘Em All”, joka oli bändille itsestään selvä valinta tulevalle pienjulkaisulle. Kappale on samalla myös toiseksi viimeinen Everfrost-biisi, jolla kuullaan ex-laulaja Mikael Saloa yhdessä Yannis Papadopoulosista (Beast in Black), Bini Silvennoisesta (Blame Me!) ja Sara Vanhamäestä (ex-Strömmer, Shereign, ex-Fear of Domination) koostuvan kuoron kanssa.

Basisti Roi Partanen kertoo Pokémon-tunnarin valinnan taustoista:


”Lapsuutemme viikonloppu- ja arkiaamut eivät olisi olleet samanlaisia ilman tätä erinomaista ja eteenpäin katsovaa kappaletta. Pokémon on ollut tavalla tai toisella osa meidän jokaisen elämää: Jope halusi muodostaa parhaan mahdollisen tiimin Red/Blue-peleissä, Benjille sarja taas antoi iloa kouluun, Jooselle se avasi portit videopelien maailmaan ja Samuli sanoo Pokémonin olleen hänen koko lapsuutensa. Ja tulihan noita kortteja itsekin kerättyä ja pelattua.
Sen lisäksi, että biisi on mieletön bängeri, sen viesti parhaansa tekemisestä kantaa luihin ja ytimiin. Meidän versiomme pysyy uskollisena alkuperäiselle käyttäen kuitenkin suomalaisen power metalin voimaa tarkoituksenamme tarjota ikimuistoinen nostalgiatrippi!”