Everslave

grouppromoLohjalaisen Everslaven suunnalta kantautuu iloisia uutisia melodisen metallin ystäville: uutta materiaalia on kuultavissa neljän biisin verran, ja juuri julkaistulla ”I Am King” -EP:llä mukana ovat ensimmäistä kertaa nykyinen laulaja Tanja Härkönen ja rumpali Sami Rehmonen. Kaaoszine kyseli demosunnuntain kunniaksi viimeisimpiä kuulumisia, ja näin Everslave-leiristä vastailtiin.

Missä ja milloin yhtyeenne on perustettu?

Lohjalla lokakuussa 2008, Saken (Nyman, kitara) ja Tompan (Salin, basso) aloitteesta.

Miten luokittelisit musiikkinne/uusimman julkaisunne?

Sakke: Näin bändin säveltäjänä en osaa muuta sanoa kuin, että kuulostaa Everslaveltä. Olen muiden suusta kuullut meidän materiaalista löytyvän vaikutteita esimerkiksi Children of Bodomilta ja Nightwishilta.

Tanja: Jos halutaan genrejen kanssa ruveta leikkimään, niin tämä on sellainen jännä kombo melodista deathia ja heavy metallia. Helpoiten sen kuvaa vain sanomalla ”melodinen metalli”, mutta senkin voi käsittää muutamalla eri tavalla… Kyllä siinä välillä nuo edellä mainitut vaikutteet kuuluu. On melodiaa, on heviä riffiä ja sekä cleania että ördää… Mene ja tiedä!

Mitkä yhtyeet ovat suurimpia vaikuttajianne?

Sakke: Omalla kohdallani suurimmat vaikutteet varsinkin säveltämiseen/omaan soundiin on tullut mm. Metallicalta, Nightwishilta ja Iron Maidenilta.

Kuka tekee ja miten syntyvät yhtyeenne kappaleet ja sanoitukset?

Sakke: Sävellän itse kaiken materiaalin bändille ja sanoituksetkin hoituvat lähestulkoon kaikki omasta kynästä. Tanja on yhdet lyriikat tehnyt tähän mennessä. Sävellykset syntyvät usein riffittelemällä kotona silloin kun se pahin ahdistus ja itseinho on laantunut. Harvoin pystyy mitään uutta luomaan niiden hallitessa omaa päätä. Sanoituksetkin noudattavat suhteellisen samaa kaavaa, vaikka välillä päähän vain pulpahtaa jokin satunnainen tarina, jonka sitten koittaa mahdollisimman hyvin kääntää sanoituksiksi.

Tanja: Niin, jos joskus sanoituksia teen, niin yleensä pohjalla on joku tarina joka inspiroi tai jonka kerron sitten vähän uudessa muodossa. Mä jotenkin en uskalla laittaa niitä henkilökohtaisimpia raapusteluja laulettavaksi.

Kuinka tärkeä osa sanoitukset ovat yhtyeelle? Halutaanko niillä vaikuttaa, ottaa kantaa vai onko niillä mitään merkitystä?

Sakke: Kyllähän sanoituksilla on merkitystä meidän kohdalla. Mitään kantaaottavaa sanoitusta tosin biiseihin en halua, mutta haluan itse kertoa kaikenlaisia tarinoita tai muuten vaan päivitellä omaa mielentilaani.

Tanja: Laulajan asemassa voin sanoa että kyllä sanoituksilla on väliä, koska oma hommani ei ole vain päästää jotain ääntä suusta, vaan kertoa se tarina… Ja jos se tarina on jotain mihin en voi tai halua eläytyä, vaikeuttaa se omaa työtäni.

Miten yhtye on otettu keikoilla vastaan? Ikimuistoisin keikka tähän mennessä?

Sakke: Hyvinhän meidän musiikki ihmisiin on keikoilla uponnut. Itsellä on muiden projektien kautta moniakin ikimuistoisia keikkoja, mutta Everslave-nimen alla ikimuistoisimmat ovat tähän mennessä olleet viimeisin keikkamme Lohjan Ojamolla huhtikuussa ja parin vuoden takainen veto samassa paikassa, jolloin paikka oli täynnä ja meininki katossa.

Tanja: Se edellä mainittu oli tosiaan omalla kohdallani Everslaven ensimmäinen keikka, ja sillä tavalla ikimuistoinen! Lisää muistoja odotellessa…

Tomppa: Bändi on otettu alusta asti omasta mielestäni erittäin hyvin vastaan, jo niistä alkuajan cover-keikoista asti. Ikimuistoisin keikka on ollut ensimmäinen keikkamme tällä nimellä. Se oli ensimmäinen kerta kun soitin yleisön edessä.

Missä näette yhtyeenne kymmenen vuoden päästä?

Sakke: Todetaan tähän ehkä hieman kliseisesti, että olemme rundaamassa ympäri maapalloa ainakin pari kokopitkää lättyä takataskussa.

Tanja: Heh, mä en uskalla ihan niin pitkälle ajatellakaan, mutta pidetään toivo yllä! Sen verran epävakaa on bändien taival tänä päivänä. Katsotaan minne päädytään.

Jos pääsisitte maailmankiertueelle kolmen bändin kanssa, niin keiden kanssa tuo kiertue tehtäisiin ja minne haluaisitte soittamaan?

Sakke: Metallica, Nightwish ja Amon Amarth. Wackeniin olisi jepa päästä soittamaan.

Tanja: Ollako realistisia vai kurkottaa tähtiin? Hehe… Nightwish on tietty omallakin kohdalla tärkeä bändi. Ääh vaikea valita loput… Otetaanko sitten joukkoon myös vaikka Turisas ja Finntroll, niin ainakin tulee hyvät kemut. Määränpäällä ei väliä mun puolesta jos noiden seurassa pääsee kiertämään!

TomppaMetallica, Avantasia, Motörhead. Eiköhän ne ole nämä Wacken, Rock am Ring, Rock in Rio, ja pakko mainita se kliseinen Madison Square Garden.

Jos te järjestäisitte oman festarin ja saisitte valita kolmelle päivälle pääesiintyjän, mitä yhtyeitä te omalle festarillenne ottaisitte ja miksi?

Tanja: Mä luulen että tässä kysymyksessä toistuu suurin osa edellisen kysymyksen vastauksista. No, noiden suuruudenhullujen toiveiden lisäksi haluttaisiin tietty itse esiintyä yhtenä päivänä. Ja henkilökohtaisesti haluaisin myös tarjota keikkamahdollisuudet muutamalle ystävien bändille, joiden kanssa olisi mukava soittaa: Brymir, IA ja Rebellix. Ja kaikki edellä mainitut plus muut kotimaiset metallimenestyjät!

Miksi ihmisten pitäisi olla kiinnostuneita juuri teistä?

Sakke: Meillä on kasassa todella hyvä paketti: on metallicamaista riffittelyä, Iron Maiden -tyylisiä melodioita ja laulajamme tyyli on tavallisuudesta poikkeavaa.

Tanja: Mä taas sanon, että älkää liikaa jääkö kiinni siihen että Sakke on jo kahdessa kysymyksessä verrannut meitä Metallicaan ja Maideniin! Haha! Ei me kyllä omasta mielestäni niiden yhdistelmältä kuulosteta. Meillä on kyllä kasassa aika omaperäinen yhdistelmä eri asioita, niin voin väittää, että meillä on jotain uuttakin tarjottavana!

Sakke: Joo, ei ollut tarkoitus verrata itseämme edellä mainittuihin, vaan lähinnä kertoa millaisia elementtejä meiltä löytyy. Ehkä paremmin sanottuna riffien olevan raskaita, mutta melodisia ja melodiat ovat tarttuvia. Kokonaisuutena kyllä omaperäinen ja nykyajan perusteista poikkeava, uutta tarjoava yhtye ollaan. Juuri kuten Tanja totesi.

Terveiset lukijoille?

Sakke: Tsekatkaa meidän uusin EP ”I Am King” ja ennen kaikkea tulkaa keikoille, jos pidätte kuulemastanne! Mikäli ei itselle ihan nappaa, niin ehdotelkaa meitä kuitenkin kavereillenne!

https://soundcloud.com/everslaveofficial/sets/i-am-king-ep

https://www.facebook.com/EverslaveOfficial

Teksti: Laura Lempola

Kommentoi julkaisua