Everytime I Die – From Parts Unknown

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.8.2014

Buffalolainen hardcorea tuottava Everytime I Die julkaisi heinäkuun alussa jo seitsemännen albuminsa joka kantaa nimeä ”From Parts Unknown”. Itselleni täysin tuntematonta yhtyettä on usein kehuttu ainakin energisestä ja vauhdikkaasta esiintymisestä, joten katsotaan kuuluuko nämä taidot albumille asti.

Levy lähtee erittäin vauhdikkaasti käyntiin ja noin puolen tunnin rytinän jälkeen se jo loppuukin. Tämä jätti ihan hyvän fiiliksen, mutta tuntui silti että jotain vielä puuttui, joten on toisen kuuntelukerran vuoro. Toisen ja vielä kolmannenkin pyörityksen jälkeen on vieläkin vaikea hahmottaa yksittäisiä kappaleita, sillä levy on yksi vauhdikas pyörremyrsky jossa tempo ei tipu ja meininki pysyy katossa jatkuvasti.

Nopea tempo ja yhteenkuuluvat kappaleet kuitenkin tuovat esiin sen suurimman miinuksen albumilla, sillä kappaleiden rytmit ja riffit toistavat erittäin paljon itseään ja sen takia on vaikea valikoida yksittäisiä hyviä kappaleita kyseisestä sekamelskasta.

Kokonaisuudessa kuitenkin levy toimii yhteen putkeen soitettuna hyvällä fiiliksellä ja levyltä myös kuulee, että äijiä ei olla turhaan kehuttu energisestä soitannasta ja esiintymisestä, mutta vaihtelua kuitenkin saisi olla edes rahtusen enemmän.

Vahvasti hardcoren ja bändin kovien fanien kannattaa tämä levy käydä noutamassa, jos ei vielä ole. Mutta jos sekava ja nopea musiikki ei ole mieleesi, niin ei kannata edes harkita ”From Parts Unknown” albumin hankkimista levyhyllyysi.

6+/10

Kappalelista:
1. The Great Secret
2. Pelican Of The Desert
3. Decaying’ With The Boys
4. Overstayer
5. If There Is Room To Move, Things Move
6. Moor
7. Exometrium
8. Thirst
9. Old Light
10. All Structures Are Unstable
11. El Dorado
12. Idiot
https://www.facebook.com/pages/Everytime-I-Die/

Kirjoittanut: Jussi Nurmi

Luetuimmat

Uusimmat