Evil Drive – The Land Of The Dead

Kotimainen julkaisee tällä viikolla ensimmäisen kokopitkänsä ”The Land Of The Dead” tanskalaisen Mighty Musicin kautta. Luvassa on melodista death metalia thrash-vaikutteilla ja vetävän näköinen mimmi laulajana. Ensimmäinen ajatus on tietenkin ”eivätkö nämä bändit lopu koskaan”, mutta annetaan yhtyeelle sen ansaitsema mahdollisuus ja laitetaan levy soimaan.

Pelin avaa ”Intro”, joka on ehkäpä mielikuvituksettomin intro, jonka olen aikoihin kuullut. Mutta sen jälkeen alkaakin tapahtua, ”World Cleaners” nimittäin iskee siihen malliin, ettei paremmasta väliä. Tässä tulee jykevää ja melodista paahtoa, jossa soittotaito on hyvässä jamassa. Myös vokalisti Viktoria vakuuttaa esityksellään. ”Bullet”- kappale jatkaa hyvää melodiavoittoista meininkiä. Helpoin vertailukohde yhtyeelle on tietenkin Arch Enemy, mutta mistään kopiosta ei kuitenkaan ole kyse, koska Evil Drive luukuttaa kappaleensa omalla tinkimättömällä tyylillään.

Seuraava kappale ”War” alkaa riffillä, joka tuo elävästä mieleen yhden vanhemman Megadeth-rallin. Muutenkin kappaleessa on kieltämättä hieman Megadethin meininkiä, mutta tässä tapauksessa se ei ole ollenkaan huono asia. Ennakkoasetelmistaan huolimatta ”The Land Of The Dead” on yllättävän monipuolinen ja toimiva kokonaisuus. Se ei mene suoraan b-luokan Arch Enemy kopioiden laariin vaan kyllä ihan ykkössarjaan ja pystyy kevyesti jopa haastamaan tuon mainitun yhtyeen. On aina hieno fiilis, kun eteen tulee satojen tasapaksujen albumien jälkeen levy, joka oikeasti innostaa ja on vielä kotimaista tekoa.

Suosittelen katsastamaan tämän yhtyeen ja albumin, piditpä sitten minkä tyylisestä metallista tahansa. Tämä on nimittäin ehdottomasti vuoden kovimpia levyjä ja mahdollisesti jopa kovin kotimainen tänä vuonna. Se on paljon sanottu näin tammikuussa, mutta en usko ihan heti kuulevani albumia, joka tämän pystyisi haastamaan. Mainittakoon vielä erikseen kappale ”No Way In The Lie”, joka erottuu muusta albumista aika lailla mutta toimii erinomaisesti. Tälläisiä ”balladeja” pitäisi saada lisää. Tuskin maltan odottaa yhtyeen seuraavaa julkaisua.

8/10

Kappalelista:

1.Intro
2.World Cleaners
3.Bullet
4.War
5.Screaming Soul
6.No Way In The Lie
7.The Land Of The Dead
8.Iron Rain
9.Lost Forever
10.Killer Is Following You

http://evildrive.net/index.php

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua