EWC – We The Kill

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.6.2012

Jos vaikutteisiin luetellaan Misfits ja Faith No More, herää arvostelijan kiinnostus heti. 2010 EWC on punkrock-trio, jonka uutukainen EP ” We The Kill” on nyt arvostelussa.

EWC soittaa kevyttä punkrockia, jota kuunnellessa jalka alkaa väkisin vipattaa. Biisit ovat simppeleitä ja tarttuvia ralleja, joissa tyyli vaihtelee Misfits-henkisestä punkista Faith No Moren tyyliseen taiteiluun. Paperilla oudolta kuulostava yhdistelmä on saatu toimivaan yllättävän hyvin, ja kun horror punk vaihtuu tiukan tarttuvaan kertosäkeeseen, voi arvostelija vain ihmetellä hölmönä: ”Miksei kukaan ole keksinyt tätä aikaisemmin?”

Soundillisesti ”We The Kill” on tunkkainen, ehkä jopa tarkoitushakuisesti, sillä soundeista tulee elävästi mieleen Misfitsin Michale Gravesin aikainen tuotanto. Kitarat surisevat matalalla ja rummut ovat pinnassa. Pääosissa on vokalisti, jonka ääni soveltuu todella hyvin bändin ulosantiin. Kaverin puhdas ääni ei ole ehkä monipuolisin, mutta voimaa siinä on kivasti ja se sopii horror punk -tyyliin todella hyvin.

”We The Kill” sisältää kymmenen biisiä, ja kestoa sille kertyy noin 22 minuuttia. Lätyn ensimmäiset viisi biisiä ovat uusia kappaleita ja loput viisi aikaisemmin julkaistuja biisejä remasteroituna. Alun viisi biisiä ovat täyttä rautaa, ja varsinkin avausraita ”Evil Came Closer” sisältää todella tarttuvia juttuja. ”Silence Of The Lamb” on myös äärettömän kova ralli. Vanhemmat biisit eivät iske läheskään niin hyvin, sillä niissä on tyyli vielä ”hakusessaan”. Siitä huolimatta äärettömän mielenkiintoinen bändi ja tiukka EP.

8/10

Kappalelista:

01. Evil Came Closer
02. Smile! It`s An Act Of Violence
03. Silence Of The Lamb
04. Murder Disaster
05. Shark Man
06. Something To Say
07. She Walks Alone
08. Mary
09. In My Veins
10. Hope They Are Gone

http://ewcband.wix.com/ewc

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat