EWC – Lethal Machine

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.3.2013

EWC:n edellinen ”We The Kill” oli mielestäni viime vuoden parhaimpien demojen joukossa. Bändin Misfitsiä ja Faith No Morea sekoittava meno iski todella kovaa. Nyt arvostelun saa bändin uutukainen ”Lethal Machine”.

Harmittavasti ensimmäinen asia, joka EWC:n uudesta demosta tulee mieleen, on lause ”nyt mennään metsään”. Faith No More on vaihtunut räkäiseksi rokiksi, ja bändi muistuttaa lähinnä punkilla maustettua Peer Güntiä. Horror punkin tyylinen meno on siis vaihtunut bensankatkuiseksi rokiksi, ja sekös tätä arvostelijaa ärsyttää.

Tuotannollisesti ”Lethal Machine” on hyvänkuuloinen, ja soittimet soivat sopivalla voimalla. Vokaalit hoidetaan ”räkäisen puhtaasti” ja edelliseen demoon verrattuna tälle saralle on tullut voimaa lisää. Ikävä kyllä edellisen levyn hieman ”utuinen” laulusoundi on poissa ja nyt kaveri kuulostaa hyvin tavanomaiselta tämäntyylisen musiikin vokalistilta. Persoona on hävinnyt jonnekin.

Demon viimeisessä biisissä ”When They Burn Right” on sitä samaa taikaa kuin edellisellä demolla, ja sitä jaksaa kuunnella useammankin kerran. Jos bändin edellinen lätty oli iloinen yllättäjä, on tämä uutukainen alkuvuoden 2013 isoimpia pettymyksiä.

4/10

Kappalelista:
01. Fucking Famous
02. Hot Fuzz
03. Gates
04. When They Burn Right

http://ewcband.wix.com/ewc

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat