Ex-Fear Factory -solisti Burton C. Bell piti Linkin Parkin ”Hybrid Theorya” kuin ”lapsiversiona Demanufacturesta”

Entinen Fear Factory -solisti Burton C. Bell ei juuri lämmennyt nu metalille tai Linkin Parkille, käy ilmi Metal Hammerin julkaisemasta haastattelusta.

Haastattelussa puhuttiin hieman Fear Factoryn vuoden 1991 albumista ”Concrete”, jonka tuottajana toimi myöhemmin suurmaineeseen noussut Ross Robinson. Robinson tuli myöhemmin tunnetuksi esimerkiksi Kornin, Slipknotin ja Limp Bizkitin albumien tuottajana.

Studiossa oli aluksi ilmennyt draamaa, kun Robinson oli pyytänyt Fear Factorya uuden levy-yhtiönsä ensimmäiseksi bändiksi. Kesken äänitysten osapuolten välille syntyi kuitenkin kinaa, kun bändi ei ollut halukas allekirjoittamaan sopimuksia Robinsonin kanssa. Robinson haastoi yhtyeen oikeuteen eikä suostunut tekemään levyä loppuun, jos sopimuksia ei allekirjoiteta.

Bändi ei koskaan päätynyt allekirjoittamaan sopimusta Robinsonin kanssa. Myöhemmin Robinsonin siipien alle otettiin toinen bändi, myöhemmin nu metal -tähdeksi noussut Korn. Robinsonin visiona oli Bellin mukaan muuttaa myös Fear Factory Kornin kaltaiseksi yhtyeeksi.

”Mietin kyllä mitä olisi käynyt, jos olisimme allekirjoittaneet sen sopimuksen,” Bell pohtii.

Haastattelussa puhuttiin myös bändin vuoden 1995 albumista ”Demanufacture”, jota voidaan pitää osana nu metalin esiastetta.

”’Demanufacture’ oli albumi, joka teki Fear Factorysta Fear Factoryn. Se oli meidän ratkaiseva hetkemme. Se toi meille soundin ja vahingossa melkein loi uuden genren. Luulen, että moni yritti kopioida sitä onnistumatta”, Bell kertoo.

Kysyttäessä, kenen Bell kokee yrittäneen kopioida albumia, tämä vastaa:

”No, tiedäthän, Linkin Park teki laimennetun version ’Demanufacturesta’.”

Bell ei tunnustaudu Linkin Parkin faniksi:

”En ollut heidän faninsa. Kunnioitan sitä mitä he tekivät, mutta minulle se kuulosti kuin ’Demanufacturen’ lapsiversiolta.”