Ex-Stratovarius Timo Tolkilla monta rautaa tulessa: uusi albumi sekä elämäkerta luvassa ensi vuonna

Stratovarius-yhtyeestä maailmanmaineeseen noussut on perustanut uuden -nimisen yhtyeen. Lisäksi hän on solminut maailmanlaajuisen lisenssisopimuksen saksalaisen -levymerkin kanssa.

Infinte Vision -kokoonpanossa on mukana kitaraa ja koskettimia soittavan Tolkin lisäksi toinen entinen Stratovariuksen soittaja, basisti Jari Kainulainen. Yhtyen laulajana toimii aiemmin mm. Yngwie Malmsteenin, Loudnessin, Obsessionsin ja Animetal USA:n riveissä mukana ollut yhdysvaltalainen Michael Vescera.

Infinte Vision julkaisee ensimmäisen albuminsa maaliskuussa 2020. Samana päivänä ilmestyy myös Minerva Kustannuksen julkaisemana Tolkista kertova elämäkertateos, jonka kirjoittaa Anssi Eriksson.

Uuden yhtyeen tuottajina toimivat Tolkki sekä Mikko Karmila, joka on vastuussa Stratovariuksen suurimmista myyntimenestyksistä.

Pride & Joy Music on vuonna 2014 perustettu levymerkki, joka on keskittynyt rockiin, metalliin ja bluesiin. Saksan Aschebergissa sijaitsevan yhtiön perustaja on pitkään musiikkialalla toiminut Birgitt Schwanke.

Tolkki lähtee elokuun lopulla laajalle kiertueelle Etelä-Amerikkaan. Timo Tolkki Playing Stratovarius Classics -kiertue alkaa 29. elokuuta Kolumbian Bogotasta. Sen jälkeen on luvassa viisi muuta esiintymistä eri puolilla Kolumbiaa sekä konsertteja Brasiliassa, Meksikossa, Guatemalassa, Perussa, Chilessä, Boliviassa ja Ecuadorissa. Kiertue päättyy El Salvadoriin 25. syyskuuta.

Lisäksi Tolkilla on yhteensä kolme esiintymistä Yhdysvalloissa syys-lokakuun vaihteessa Dallasissa, New Yorkissa ja Los Angelesissa.

Timo Tolkki: www.facebook.com/officialtolkki

Pride and Joy Music: www.prideandjoy.de

Kommentoi julkaisua