Exhumedin ”Horror” on tyylipuhdas deathgrindin taidonnäyte

Verta ja suolenpätkiä lentää taas, sillä yhdysvaltalainen death metal- ja grindcore-bändi Exhumed palaa yhdeksännen albuminsa kera. Lyhyestä virsi visvainen: jo aivan 1990-luvun alussa perustetun bändin tuore levytys kantaa yksinkertaista nimeä ”Horror” ja kellottaa vain vajaat puoli tuntia. Tyylikkäästä retrohenkisestä kansikuvastakin päätellen yhtye on inspiroitunut vanhoista gore- ja slasher-leffoista. Levy julkaistiin Relapsen kautta 4. lokakuuta.

Luu lyödään kurkkuun heti kättelyssä, kun ”Unsound” esittelee elämänsä kunnossa olevan yhtyeen, joka rypistää deathgrindinsa vajaaseen kahteen minuuttiin. Jos yhteensoitto toimii kuin rasvattu, voi samaa sanoa myös justiinsa eikä melkein maaliinsa osuvista soundeista. Kaiken mäiskeen keskeltä ei yksikään biisi nouse erityisesti esiin, mutta tulkinta on läpi linjan vahvaa ja tasaista jälkeä. Valittamisen aihetta ei siis sinänsä synny, mutta muistiin ei juurikaan tartu mitään tiettyä. Levystä jää kuitenkin niin mukavan mätäinen mutta silti elinvoimainen maku pyörimään suuhun, että toivoisinkin veteraanibändin jatkavan tällä laadukkuuden tiellä.

Kaiken kaikkiaan ”Horror” on napakka deathgrindin sekä loistavan produktion taidonnäyte, joka ei sinänsä jätä paljonkaan toivomisen varaa. Genren ystäville tarjolla on varsinaista mätämannaa. 26-minuuttinen kokonaisuus on juuri sopivan mittainen bändin tyylilajiin nähden, mutta levystä on saatavilla myös bonusbiiseillä höystetty versio.

8/10

Kappalelista:

01. Unsound
02. Ravenous Cadavers
03. Scream Out in Fright
04. The Red Death
05. Utter Mutilation of Your Corpse
06. Slaughter Maniac
07. Ripping Death
08. Clawing
09. Naked, Screaming, and Covered in Blood
10. Playing With Fear
11. Dead Meat
12. Rabid
13. In the Mouth of Hell
14. Shattered Sanity
15. Re-Animated

Kommentoi julkaisua