Exiled Genesis – The End Of All Things

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 31.7.2015

Valkeakoskelta tuleva Exiled Genesis on julkaissut vastikään debyyttialbuminsa ”The End Of All Things”. Itselleni tämä melodista metallia soittava bändi oli täysin uusi tuttavuus, ja mielenkiinnolla aloin kuunnella, mitä tämä luvattu monen metallityylin sekoitus pitää sisällään.

Ensimmäinen kipale ”Begining of the end” osoittautuu vain lyhyeksi, melodiseksi levyn aloitusintroksi eikä vielä kerro levystä mitään. Kappale vaihtuu huomaamatta toiseen ”Desolation”-kappaleeseen, jossa alkaakin jo kuulua, mistä tässä on kyse. Luvattu melodisuus kuuluu ilman mitään nössöilyä ja uppoaa taatusti rankempaankin makuun. Biisin loppupuolella kuoromainen laulanta sopii kipaleeseen oikein hyvin ja luo kivasti lisää tunnelmaa.

Kolmas biisi ”Machine Gun” alkaa vahvalla, aika perushevikitaroinnilla. Laulaja Marko Mäkisen ääni tuo mukavasti lisää pontta biisiin, joka muuten olisi saattanut jäädä vain perusvedoksi. Bändin tietty tyyli alkaa hyvin hahmottua jo tässä kohtaa, ja monen genren sekoitus pitää aika hyvin paikkansa.

Samaa rataa jatkavat myös levyn neljäs raita ”Welcome To My World” sekä viides ”Chatting With A Reaper”. Debyyttialbumia kuunnellessa skeptisenä odotin, milloin se paska biisi tulee. Vaikka välissä onkin pari varmempaa vetoa, yhtäkään kappaletta en pysty inhoamaan. Jo ennen puoltaväliä levyä jalat hakkasivat yllättäen lattiaa ja taisi tuo takapuolikin jopa nousta penkistä.

Kuudes kappale ”Fuck Yeah” tuo jo nimellään jotain odotuksia tämän raidan meiningistä, jota löytyykin ihan sopivasti. Puhutut kohdat tuovat vähän erikoisuutta tähän kappaleeseen. Kappaleet ”Am Dying” ja ”Grave Of Time” jatkavat sujuvasti jo totuttua linjaa. Jalat eivät kyllä tässä vaiheessa pysy hetkeäkään paikoillaan ja voisi todeta, että keikoilla saisi taatusti niskansa kipeäksi. ”Grave Of Timen” huipuksi mainittakoon jälleen melodinen ja menevä kitarasoolo. Lisäksi laulajan ja taustan äänet sointuvat lähes täydellisesti yhteen, mitä on ilo kuunnella.

Seuraavilla biiseillä jatketaan edelleen samaan tyyliin. Tylsäksi ei levyä kuitenkaan voi haukkua. Biisit vaihtuvat hienosti, melkein kuin toinen jatkaisi aina siitä, mihin edellinen jää. Tämä tekee levystä helposti kuunneltavan, eikä mikään kappale kuitenkaan ole edellisen toistoa.

Levyn nimikkobiisi ”The End Of All Things” alkaa rauhallisesti ja hetken mietin, onko tämä nyt se täysin erilainen kappale. Taattu meno löytyy kyllä tästäkin, tosin tässä vaiheessa käsi alkoi etsiä jo punkkulasia sohvalle kaveriksi. Ei siis ehkä niin räjähtävä kuin muutama aikaisempi kappale, muttei huono ollenkaan. Kappaleen tietyt laulukohdat ja soitannat tekevät biisiin pienen Wintersun-fiiliksen, jota en yhtään osannut odottaa.

Levyn bonusbiisi ”Age Of The Viking” päättää levyn hyvin. Jää fiilis, että juurikin nämä kaksi viimeistä kappaletta kuuluivat levyn loppuun. Levy on kokonaisuudessaan hyvä, enkä edes muista, koska olisin näin hyvää debyyttiä kuunnellut. Pienellä tutkimisella selvitin, että bändi on lähdössä Eurooppaankin kiertueelle. Hyvin todennäköisesti itsekin ilmaannun katsomaan miehiä paikallisille keikoille. Uutta levyä olisi suunnitteilla jo vuoden päähän, ja todella toivon, että saan kuunnella silloin taas jotain vähintään yhtä hyvää!

9/10

Kappalelista:
01. Begining of the end
02. Desolation
03. Machine Gun
04. Welcome To My World
05. Chatting With A Reaper
06. Fuck Yeah
07. Am Dying
08. Grave Of Time
09. Feel My Sorrow
10. Unite
11. The End Of All Things
12. Age Of The Viking

https://www.facebook.com/ExiledGenesis

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Luetuimmat

Uusimmat