Exoduksessa soittanut Rick Hunolt pohtii, että bändi teki mahdollisesti virheen erotettuaan Paul Baloffin

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.11.2021

Metalliyhtye Exoduksessa muutamaan otteeseen soittanut kitaristi Rick Hunolt antoi hiljattain haastattelun Heavy Culturelle. Haastattelussa Hunolt pohti muun muassa sitä, mikei Exodus päässyt osaksi thrash metalin big four -tähtikvartettia.

”Ensinnäkin olimme vasta lapsia. Emme voineet edes ostaa alkoholia. Olimme super nuoria ja vain hulluja, täynnä hullua energiaa. Äänitimme albumin ’Bonded By Blood’, ja sen julkaiseminen kesti ikuisuuden ja ikuisuuden ja ikuisuuden ja ikuisuuden – se kesti niin kauan. Se todella sekoitti meitä. Slayer, Metallica ja Exodus – me kaikki teimme hommia samaan aikaan, meillä kaikilla oli levyt valmiina julkaistavaksi, ja tietysti meidän levymme oli viimeinen levy-yhtiöiden hulluuden takia. Niinpä seuraaja [vuoden 1987 ’Pleasures Of The Flesh’] ja Paulin [Baloff, laulaja] menettäminen olivat vaikeita asioita”, Hunolt kertoo.

Kitaristi pohtii, että Baloffin erottaminen oli ratkaiseva virhe:

”Luulen, että Paulin menettäminen oli silloin iso asia. Luulen, että ehkä teimme virheen erottaessamme Paulin. Ja tämä on vain minun henkilökohtainen ajatukseni, kun ajattelen kaikkea taaksepäin. Näitä asioita mietin joskus. Mitä olisi tapahtunut, jos emme olisi erottaneet Paulia? Ajattelen vain, että olisimme ehkä saaneet hieman enemmän vetoapua, jos meillä ei olisi ollut tuota viivettä välissä.

”Ihmiset rakastavat Paulia. Ja Paul oli… hän on legenda. Hän kävi läpi hankalia aikoja elämässään, ja luulen, että tuohon aikaan meistä tuntui, että hän ehkä jarrutti meitä; luultavasti ajattelimme niin. Luulen, että ehkä olisi pitänyt ajatella hänen auttamistaan sen sijaan, että olisimme erottaneet hänet.”

Exodus julkaisee uuden ”Persona Non Grata” -albuminsa 19. marraskuuta.