Exodus-kitaristi Gary Holt ymmärtää taustanauhojen käytön mutta ei huulisynkkausta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 28.2.2024

Taustanauhojen ja huulisynkkauksen käyttäminen konserteissa on ollut usein puheenaiheena musiikkipiireissä. Osa näkee taustanauhojen käytön jonkinlaisena huijauksena, toisille se on taas ymmärrettävä osa konserttikokemusta.

Metalliyhtye Exoduksen kitaristi Gary Holt kertoo Cameo-palveluun kuvaamassaan videossa, että ymmärtää itse taustanauhojen käytön keikkakokemusta kohentavana elementtinä, mutta ei kuitenkaan hyväksy huulisynkkausta.

”Huulisynkkaus on huono asia. Sen kuin vain laulat. Mutta jos nauhoitit albumillesi ison kuoro-osuuden, niin laita se vaan taustalle. Mutta soittakaa lauluosuudet ja soittimet livenä. Mitä tulee taustaraitoihin, niin se on hyvä jos olet niin kuin Rob Zombie ja sinulla on paljon syntetisaattoreita ja muita nauhalla. Loput bändistä soittaa livenä ja loput on vain täytettä. Mutta osa bändeistä käyttää ennalta nauhoitettuja kitaraitoja, ja sitten ihmiset miettivät, miten hän kuulostaa niin isolta. Siksi, että se ei ole hän. Se on pelkkää lumetta. Ja miksi sitten edes soittaa? Se on perseestä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy